Keukenkraan draait door en is niet meer afte sluiten,

Dirkheefteenprobleem

 • #1
Ik heb een probleem met een kraan dit zich niet meer goed laat afsluiten. Wanneer ik de koude kraan uitdraai dan geeft hij eerst steeds minder water maar als ik dan door draai dan begint hij weer ineens veel water te geven. De kraan blijft op zijn minst een klein straaltje water geven.

Ik dacht eerst dat ik het leertje van de koude kraan moest vervangen maar volgens mij blijkt het hier toch niet mee te maken te hebben aangezien de kraan zich dan nog steeds niet aflaat sluiten. Ik denk dat ik zo'n nieuw 'dichtdraai mechanisme' moet kopen maar ben hier niet heel zeker van. En kan ik dan zo'n 'keramische' zonder rubbertje kopen of werkt dat niet op mijn kraan?

Bedankt voor de info
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  De kraankop uit elkaar halen, ontkalken, nieuw kranenvet er tussen en hij gaat weer als een speer.
   

  Dirkheefteenprobleem

  • #3
  Bedankt voor de reactie, ik ben alleen niet zo'n heel ervaren klusser..
  kraan kop? bedoel je dan dat 'mechanisme' in de draaiknop (in dit geval die voor koud water)?


  heb geen idee hoe ik dat uit elkaar zou kunnen halen..

  (de warme kraan kan ik wel gewoon vast draaien zonder dat ie door draait)
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Op de plek die de pijl aanwijst zit een verende klemring, die kunt u verwijderen en het hele binnenwerk eruit drukken, dan de twee delen die eruit komen uit elkaar draaien.
  Ontkalken etc.

   

  Dirkheefteenprobleem

  • #5
  Heb even een fotootje gemaakt hoe ik hem uit elkaar gehaald heb, maar hij ziet er nog vrij schoon uit, heb even wat alg achtige rommel uit het schroefdraad verwijderd maar hij heeft nog steeds het probleem dat als hij dicht draait hij dus door draait.. als ik de kraan helemaal open draai blokkeert hij wel met draaien maar bij het dicht draaien blijft hij door schieten..
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #6
  Ik denk dat het kraanleertje (rubber) in elkaar gedrukt is, bij sommige kraankoppen zit de schroefdraad dan op het einde en sluit de kraan niet meer af, ook slijtage aan de ring die op de foto rechts van de o-ring zit kan dit veroorzaken.
  Ik zou er een nieuwe kop op zetten, dan bent u van alle ellende af
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu