Keukenkraan aansluiting op keukenblad

Michiel43

  • #1
Heb een nieuwe keukenkraan geplaatst op granieten aanrechtblad. De flexibele slangen heb ik zelf goed kunnen aansluiten op koud water koperen knie. En warm op keukenboiler.

Tussen keukenkraan en granietblad zit een zwarte rubberen ring, die dan in de een ronde holte van de kraan moet passen. Alleen het is mij niet gelukt om rubberen ring in de ronde holte te houden van de kraan. Twijfel of ik dit goed heb gedaan.

-> vraag 1 rubberen ring zit niet echt in ronde holte van kraan, rechts wel vermoed ik en links niet (zie foto's). Is dit een probleem of gaat dit op een later moment een probleem worden?

-> vraag 2 of moet de kraan echt aansluiten buitenkant metaal op granieten blad? Er zit nu een verschil van dikte rubber tussen kraan en aanrechtblad.
Volgens mij kan dit niet vanwege hoogte totale zwarte onderkant keukenkraan, die is iets dieper dan buitenkant metaal volgens mij. Of is het zo dat het gat in granieten aanrecht groter moet zijn? Maar dan valt het rubberen ringetje in het gat naar beneden. De kraan paste er wel in het gat volgens mij en kon nog iets bewegen/schuiven.


Heb 3 foto's bijgevoegd:
- van gehele aansluiting
- links detail met rubber ring t/m buitenkant
- rechts detail met hoogte rubber ring die iets naar binnen valt

 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Wat zegt de gebruiksaanwijzing van de kraan? Moet er niet een platte rubber ring tussen kraan en blad?
En anders even een lik vaseline op de kraan en de ring op zijn plek drukken en dan monteren.
 

Michiel43

  • #3
Handleiding geeft aan dat dunne rubber ring op aanrecht komt zoals ik gedaan heb. En onder aanrecht zit dan het driehoekige aansluitstuk.
Als ik het rubberen ringetje beter krijg. Is het dan nog nodig om kit tussen het overgebleven spleetje van zo'n 2mm a 3 mm (zie foto) tussen kraan en aanrecht te doen?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
In de voet van de kraan moet een holle uitsparing/gleuf zijn gemaakt waar deze rubberering in komt te liggen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu