Keukenkastjes ophangen aan nieuw gestukte muur

Marziozie

  • #1
We zijn ons huis aan het verbouwen en hebben een aanbouw gemaakt. De wanden van het oude en het nieuw gedeelte zijn strak gemaakt door gipsplaten en hier overheen heeft de stukadoor alles prachtig mooi strak gestukt. Nu krijgen/hebben we de keuken precies aan dit gedeelte en we willen keukenbovenkastjes ophangen. Ons idee was om de keukenkasten aan de houten balken onder de gipsplaten vast te schroeven omdat ons dat de sterkste verbinding lijkt. Maar.....de balken zitten te laag.
Wat kunnen we doen? Mijn vriend dacht eraan om een plaat hout halverwege aan de muur op de plaats van de balken vast te schroeven en daarop, aan de bovenkant van de platen, weer de bovenkasten. Maar ik ben bang dat dat lelijk wordt, een beetje geknutsel. Misschien kunnen we de keukenkastjes zelf halverwege vast schroeven? Of zou dat onstabiel zijn? Zouden er pluggen zijn die achter je gipsplaat blijven hangen? En zou dat sterk genoeg zijn om er een keukenkastje aan te hangen?
Wie weet wat? :D
 

Fiesiekus

  • #2
Die laatste optie kunt u vergeten; de kastjes ophangen aan gipsplaatpluggen zal nog wel gaan, maar het vullen van de kastjes......ik zou er niet graag onder werken.

Blijft over misschien via lange pluggen in de achterliggende muur monteren en een busje als afstandshouder tussen gips en muur.
 

Marziozie

  • #3
Dank je wel voor je antwoord Fiesiekus. Ik was er idd al bang voor...
De keukenkastjes zouden precies op het oude en nieuwe gedeelte moeten komen. Het oude gedeelte heeft idd een muur achter de gipsplaten, als er hele lange pluggen bestaan dan zou het voor dat gedeelte een optie zijn. Het nieuwe gedeelte heeft geen stenen muur maar is gemaakt van keralit, soort kunststof schrootjes, maar dan mooi. Mag ik volgens het boekje ook niet in boren. Misschien, als ik het goed uitkien, kan ik dan daar wel de balken gebruiken. De balken van de uitbouw staan namelijk wel verticaal, die van het oude gedeelte horizontaal (had ik er niet bjgeschreven).
Maar goed, een hele goede optie dus.
 

Fiesiekus

  • #4
Ophangen aan die verticale balken is safe.

Maar even over het nieuwe gedeelte: is dus keralit (buitenzijde) en gipsplaat (binenzijde)? Verder niets? Isolatie ertussen?
 

Marziozie

  • #5
Hallo Fiesiekus.

Sorry voor het late antwoord, maar het was weer klussen vandaag.
Er zit isolatie tussen het keralit en de gipsplaten. Eerst keralit, dan een soort plasticfolie, daarna de houten balken met daartussen glaswol en dan de gipsplaten.
We hebben er trouwens vandaag weer verder over nagedacht, maar ophangen aan de houten baken gaat ook niet. Vraag me niet precies hoe, maar de kastjes hebben een soort ophangsysteem die niet verschoven kan worden. De oogjes van de kastjes zitten 82 centimeter van elkaar af, terwijl de balken in het nieuwe gedeelte om de 30 centimeter zitten. We komen dus net een paar centimeter te kort. Je begrijpt zeker wel dan we voor de eerste keer aan het verbouwen zijn :lol: :oops: Het had handiger geweest om van te voren de balken zo te plaatsen zodat er makkelijk een kastje tegenaan gechroefd kon worden. Maar goed, niet aan gedacht dus. Ik denk dat we nu toch maar voor de plaat achter het kasje gaan. En dan de lichte glazen bovenin de kastjes houden en het zware onderop.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Bevestig een strip aan het hele stuk wand waar de bovenkastjes moet hangen, uiteraard de strip bevestigen op de plaats van de verticale balken, zorg ervoor dat aan het eind de strip niet buiten het laatste kastje steekt.
Op de plaats van de strip een stukje uit de de zijpanelen van de kastjes zagen met een decoupeerzaag.
 

Marziozie

  • #7
Hallo Jan.

Goed idee! Het lijkt me een stevige verbinding. Dank je wel voor je antwoord.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu