Keukenkastjes opfrissen

Schildpadje

  • #1
Hoi,

Ik heb een bestaand huis gekocht met een oude eiken keuken. Spijtig genoeg zie ik die 'ouderwetse' keuken niet graag en ik zou hem graag een andere look geven. Ik had iets moderners in mijn hoofd, maar ik weet niet of ik keukenkastjes gewoon kan verven.

Is eerst schuren voldoende, of moet ik ze nog op een andere manier bewerken? Krijg ik die donkere achtergrond weg als ik een veel lichtere kleur wil? Hoe kan ik eventueel de houtstructuur (nerven) nog behouden en toch een veel lichtere keuken krijgen?

Alvast bedankt!
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #2
Eerst kijken of er geen boenwas op staat. Met terpentine op een propere doek goed over de deurkastjes wrijven, komt er een geel-bruine vieze troep af dan staat er gegarandeerd boenwas of een of andere meubelpolisher op.

Die moet er eerst helemaal af vooraleer je verder kan gaan! Dus afwrijven tot er niks meer op je doeken achterblijft van smurrie.

Zo neen, zeer goed ontvetten met soda of een verfreiniger, goed naspoelen. Dan pas zien of er misschien vernis onderzit?!

Goed opschuren , ontstoffen en twee tot drie lagen dekkende beits erover in de gewenste kleur. Die dekkende beits laat de houtnerf zichtbaar in tegenstelling met verf.
 

Schildpadje

  • #3
Hoi,

Boenwas blijkt er nauwelijks nog op te zitten! Maar hoe krijg ik het vernis eraf? Schuren is blijkbaar niet voldoende! Moet ik dat met een speciaal product doen? Moet ik het daarna ook nog eens opschuren?

Groetjes
 

Dingena

  • #4
Als schuren niet lukt is een verfafbijt een middel om de vernislaag te verwijderen.
Let op: het werken met verfafbijt heeft wat zorg nodig!

Hierna schuren en behandelen zoals gewenst.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu