Spuiten van keukenkastjes

Dsslot

  • #1
Hallo,

Binnenkort krijg ik de sleutel van mijn nieuwe huis, en daarin zit een keuken met een walgelijke kleur....... Die wil ik dus wijzigen. Nu heb ik meerdere opties, maar vanuit financieël oogpunt kies ik voor verfen. Dat ik alles eerst goed moet voorbehandelen weet ik, en ook dat er daarna eerst een primer op moet. Mijn vraag is alleen wat ik beter zou kunnen doen:
1. met verf en roller aan de gang.
2. met zo'n spuitset die je aansluit op een compressor.
Met verfen heb ik jarenlange ervaring, dus ik weet dat het daarmee goed kan. Ik ben alleen nooit aan de gang gegaan met zo'n spuitset, en vraag me af of dit een voordeel heeft tov lakken met een rollen (buiten dat ik dat dan ook eens leer, want wat je niet kunt, kun je leren....)? Nog strakker resultaat? hardere toplaag (heeft volgens mij te maken met het type verf wat je gebruikt...)? etc.
Ik ben dus op zoek naar ervaringen van mensen.

Alvast bedankt voor het antwoord.

Groeten,
Dennis
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Met spuiten verkrijgt u een strakker resultaat ( als u daar ervaring in heeft tenminste). U bent verlost van kwaststrepen of sinasappeleffect ( roller ).

Het heeft met hardheid of kwaliteit van de laklaag niets van doen. U kunt voor eenzelfde verf verschillende applicatiemethoden ( kwast, roller, spuit ) gebruiken.

Goedkope spuiten geven dikwijls een onbevredigend resultaat: gebrek aan ervaring is hier de hoofdoorzaak, gevolgd door onjuiste instellingen.

Als u handig bent met de roller zou ik voor keukenkasten deze methode kiezen: de oppervlakken zijn niet al te groot, dus u kunt met een 15 cm. lakviltroller heel goede resultaten bereiken.
 

Mechas79

  • #3
Ik sluit mij aan bij Kees.

Het spuiten in u geval met een boven beker, is zonder enige ervaring zeer lastig. Door onjuiste instellingen en verdunningen krijgt u snel zakkers en als u niet de juiste polsbeweging hebt(zeer lastig) krijgt u ook snel laagdikte verschillen.
Wat ik eigenlijk nog zou willen toevoegen aan het verhaal van Kees is de soort lak die u kunt gebruiken.
Ik zou daarvoor een PU gemodificeerd systeem adviseren , dus PU/Acrylaat of als u vergeling niet erg vind en hoogglans wilt hebben, een PU/Alkyd. (wel een veel tragere doordroging)
1.- deze zijn beter bestent tegen menselijke vetten en zweet, denk aan een constante aanraking met u vingers op de kasten.
2.-Beter bestent tegen krassen. (na goede uitharding)
3.- Minder thermoplast of helemaal niet. Door warme waterdampen, zou kleverigheid sneller plaatsvinden bij volledig thermoplasten met een niet al te hoge hardheid)
4.- kopse kanten zeer goed dichten met verf, als waterdamp hier tussen komt, bestaat de kans op onthechting van u lak. ( een van de belangrijkste dingen)
gr
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #4
Bij spuiten heb je een ruimte nodig waar dat kan ?
Er komt veel nevel vrij

rollen kan in principe op locatie
al zou ik de deurtjes demonteren
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Daarin heeft de laatste beantwoorder gelijk: u moet veel afplakwerk verrichten ivm spuitnevel. Uw verbruik ligt daardoor ook een stuk hoger.

Rollen lijkt mij de beste optie.
 

EvdL

  • #6
Een kennis van me heeft zijn keuken gewrapt. Dit is wat ze tegenwoordig ook met auto's doen als ze hem niet willen spuiten. Ze pakken de auto in met een soort plakplastic die je mooi om de bocht kan plakken door het iets te verwarmen met een föhn.

De folie kost niet de hele wereld en is makkelijker dan spuiten en ziet er super strak uit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu