Keukenkastjes verven én sierlijstje plakken

Marianne63

  • #1
Ik wil mijn saaie keukenkastjes een kleurtje geven en er een houten sierlijstje opplakken om een paneeldeur idee te krijgen. Ik weet al dat ik er eerst een kunststofprimer op moet smeren.

Mijn vraag (vragen): Plak ik de houten lijstjes vóór of na het aanbrengen van de kunststofprimer?
Mag ik op de houten lijstjes ook die kunststofprimer smeren of moet daar normale grondverf op?
 

Fiesiekus

  • #2
Kastjes ontvetten en schuren, lijstjes licht schuren en dan plakken. Na drogen alles primeren. Na drogen, de primer licht schuren en laklagen (2 waarschijnlijk) aanbrengen.

Als je plakt op primerondergrond is de verbinding minder sterk. Hoewel dat hier geen noodzaak is; de randjes blijven toch wel zitten. Maar alles in 1x primeren is minder werk.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
Als u klaar bent met het primeren van de kastjes en sierlatjes, kit dan de randjes van de sierlatjes met acrylaatkit: deze randjes gaan waarschijnlijk na het aflakken openstaan ( 2 verschillende materialen met verschillende spanningsvelden).

Hoe dat u dat ? Kit de randen in met acrylaatkit ( niet meer dan nodig is. Haal met natte vinger de overtollige kit weg. Ga met een natte spons nogmaals over de gekitte randjes om alle overtollige kitresten te verwijderen. U heeft nu netjes afgedichte randjes tussen sierlatjes en kastfronten.

Heeft u een donkere kleur dan valt een kier veel minder op, bij een lichte kleur des te meer.

Wilt u de sierlatjes in en andere kleur dan de kastfronten, schilder deze dan eerst voordat u ze op de kastfronten plakt.
 

Marianne63

  • #4
Bedankt voor de adviezen en tips. Ik ga meteen aan de slag.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu