Keukenkasten wegwerken in wand

Oldchatterman

  • #1
Ik wil graag dat een kastenwand met 4 hoge keukenkasten als het ware in de muur wordt verzonken. De voorkant van de kastdeurtjes ligt dan gelijk met de voorkant van de opdekmuur.

Op dit moment staan de kasten opgesteld tegen een muur en ik moet de opdekmuur nog maken. Ik zit te denken om de opdekmuur van gipsplaten te maken op een houten regelwerk. Waar ik nog niet uitkom is de afwerking van de buitenhoeken van de nis. Omdat de kasten er al staan leek het me handig om een regelwerk om de kasten te maken en daar dan gipsplaten strak langs de deurtjes te schroeven. Hoe kan ik de hoeken van deze gipsplaten nu zo strak mogelijk afwerken? Stucprofielen zijn in principe te diep (ik heb maar 12,5 mm om de hoek) en ik denk moeilijk af te werken.

Wie heeft er een tip voor me? Zijn gipsplaten een goede optie of zijn er ook platen die al een strakke hoek van zichzelf hebben?
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
De vraag hoe je het af wil werken.
Er zijn ook meubelpanelen met een ronde voorkant te koop.
Of een plaat mdf en er een kwartrond aan frezen.
 

Ruud s

  • #3
Kan je niet aan het zelfde materiaal komen als je keukendeurtjes vaak is dit gewoon melamine spaanplaat of mdf ziet er dan mooi strak uit
 

Oldchatterman

  • #4
Aan de hand van de antwoorden denk ik dat ik het nog niet helemaal goed heb uitgelegd.

De uiteindelijke muur wordt 360 cm breed en daarin valt een kastenwand van 240 cm breed. Links en rechts komt er dus een stuk muur van 60 cm breed en boven de kasten is de muur nog 60 cm hoog. De voorkant van de muur en kastenwand loopt volledig gelijk.

De voorkant van de opdekmuur wordt met latex geverfd en moet dus volledig vlak worden. Het gaat me nu om de hoeken vlak naast en boven de deurtjes.

Met meubelpaneel of mdf krijg ik de voorkant van de muur wel vlak, maar kan ik de naden tussen panelen niet naadloos krijgen.
 

Ruud s

  • #5
Ik denk wat je bedoeld, bij mdf kan je bij de naden een flensrandje frezen of schuren en dan vullen met mdf vuller daarna gronden en aflakken
 

Oldchatterman

  • #6
Heb je dan niet de ervaring dat zo'n naad na verloop van tijd (aantal maanden) toch een klein beetje openscheurt?
 

Michiel_H

  • #7
Het probleem wat jij beschrijft is denk ik niet echt het probleem. Een groter probleem is het probleem waarop Ruud en Ron in eerste instantie antwoordden.. Hoe werk je de kopse kant van het plaatmateriaal (gips, mdf, meubepaneel) af ter plaatste van de overgang tussen kastje en nieuwe wand.
 

Jisodi

  • #8
Ik weet natuurlijk niet of er veel apparatuur e.d. in de kastwand zit, maar kun je de bestaande hoge kasten niet tijdelijk verschuiven oid, zodat je makkelijker een nis kunt maken?
Wij hebben net zelf zo'n nis gemaakt, inderdaad een houten frame met gipsplaten; alle randen afgewerkt met stucprofiel en daarna alles strak gestukt. 3mm speling tussen de zijkant van de kasten en de nis; 1 cm aan de bovenkant (voor ventilatie als je bv. ovens of een koelkast in de hoge kasten hebt zitten).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu