Keuken verplaatsen afvoer in betonnen vloer

AHL

  • #1
Ik wil mijn keuken graag verplaatsen naar de overkant van de kamer. Nu is het zo dat ik een betonnen vloer heb zonder kruipruimte eronder. Kan ik over de breedte van de kamer (5,5 mtr) een waterafvoer in de vloer verwerken? Dit lijkt me namelijk een erg lange afstand. Van de gasleiding moet het mogelijk zijn weet ik.
Een andere mogelijkheid is dat ik het aan dezelfde muur als waar de keuken tegenaan komt te staan, de afvoer doortrek naar de ruimte ernaast, wat voorheen een douche was. Nu is daar wel een waterafvoer, alleen is de afvoer waarschijnlijk niet breed genoeg. Het oude doucheputje wat er nog zit misschien wel, maar daar ben ik niet zeker van. Heeft iemand ervaring met het verplaatsen van de keuken op een betonnenvloer?
 

Pepjo

  • #2
Het kost je in ieder geval een stuk van je betonnen vloer, en misschien zit er wel vloerverwarming in, dan ben je helemaal de pisang.

Een badkamerafvoer is groot genoeg voor de keukenafvoer, dus hier zou ik eerst eens naar kijken. 50 mmm is ideaal, maar 40mm kan zeker ook.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu