Keuken plaatsen na aanleggen vloer en bijwerken muren

Hp5

  • #1
Hallo,

Ik ben van plan mijn aankomende koopwoning te voorzien van een nieuwe vloer en een nieuwe keuken. Daarnaast wil ik de muren herstellen (vies behang met gaatjes in de muren). Ik heb niet heel veel financiële buffer en kan me niet teveel dubbele maandlasten permitteren. De bedoeling is dat ik na ontvangst van de sleutel z.s.m. de muren herstel (behang eraf, oneffenheden corrigeren, muren spuiten). Daarna laat ik een PVC vloer leggen. Tenslotte verhuis ik om dubbele maandlasten te voorkomen. In het nieuwe huis aangekomen ga ik rustig op zoek naar een keuken.

Ik besteed de klussen voor de muren, vloer en keuken uit. Ik kan lang zonder keuken omdat ik alleenstaande ben en in een drukke uitgaansbuurt vol eetgelegenheden en supermarkten ga wonen.

Mijn vraag is, als ik de vloer eenmaal heb laten leggen en de muren heb laten doen, ga ik dan problemen krijgen met de nieuwe keuken? Bijvoorbeeld dat de diepte niet aansluit op de nieuwe vloer en dat de bestaande tegels niet aansluiten op de nieuwe keuken?

Ik overweeg een aannemer de vloer en de keuken te laten plaatsen zodat hij ze op elkaar aan kan sluiten, maar ik krijg de nieuwe keuken veel later dan de vloer. Kan ik hem een deel van de vloer open laten, zodat hij later na plaatsing van de keuken de vloer daar afmaakt tot de voorkant van de keuken?

Alvast bedankt voor het advies!
 

Greenies

  • #2
De vloer helemaal door leggen. Ben je gelijk flexibel in hoe de indeling van de nieuwe keuken wordt.

Anders zal je nu toch echt al een plan moeten hebben waar de kastjes allemaal komen.

Zal iets meer oppervlakte aan vloer kosten, maar de flexibiliteit krijg je daar voor terug.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Bovendien is het haast geen doen om apparatuur in en uit te schuiven indien er maar voor de helft tegels onder ligt. Met name bij een vaatwasser kan dat een heel probleem opleveren.

Daarnaast is het wel zo prettig als de hele vloer waterdicht / waterbestendig is. Zowel bij installatie van apparatuur als bij pech kan er een leuke hoeveelheid water over de vloer lopen en als het water dan onder de tegels kruipt kun je alles opnieuw doen.

Die pech (had mijn buurvrouw) is er bij mij reden voor de kraan van de vaatwasser altijd af te sluiten als ik op vakantie ga (met een briefje in de vaatwasser om niet te vergeten de kraan voor gebruik weer open te draaien). :wink:
 

Hp5

  • #4
Bedankt voor de goede tips. Voor zover ik weet duurt het 4 tot 12 weken om een keuken te leveren. Ik kan het mij niet permitteren om zo lang met dubbele lasten te zitten terwijl ik ook zeer veel geld voor mijn nieuwe huis nodig heb. Ik overweeg om in het nieuwe huis de oude keuken onmiddelijk eruit te slopen, de muren te doen en dan de vloer vervangen die ik helemaal door laat trekken in de keuken tot aan de wand. Dan ga ik gelijk verhuizen en zonder keuken een maand of twee wonen. Ik heb strict gezien als alleenstaande in een uitgaansbuurt geen keuken nodig. De huidige tafelkoelkast verhuis ik mee.

Kan het plaatsen van de keuken zonder teveel stofoverlast? Ik neem aan dat de aannemer gewoon een zeil kan plaatsen die de keuken scheidt van de woonkamer?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Al hang je nog zoveel zeilen op, stof van bijv. afbikken van tegels of oude stuclagen, het frezen van gleuven voor leidingen, het weghalen van een tussenmuurtje, het boren van grote gaten etc. etc. gaat vrijwel overal heen. En het zit echt overal omdat het zo enorm stuift.

Heel goed afplakken wil wel helpen, maar meestal moet je er toch ook af en toe doorheen... Heb je toch een opening.

Gaat het alleen om het het plaatsen (lijmen) van een nieuwe tegelwand, het installeren van de gas/water/elektra zelf, het plaatsen van een keuken enzovoort, dan kan het meevallen. Als er maar niet teveel in steen of beton geboord hoeft te worden.

Het is dus goed de ruwe werkzaamheden zoveel mogelijk in het begin te doen, wanneer er nog geen kwetsbare spullen opgesteld staan. Het fijnere werk kan eventueel naderhand. En dan kun je die spullen zo goed mogelijk met folie afdekken, dat scheelt natuurlijk wel.

Dat vergt wel een goede planning van de werkzaamheden. Doe dat in overleg met de aannemer. :wink:

Tip voor het zonder keuken koken: koop een (goedkope) combimagnetron, bijv bij een winkel met huishoudelijke artikelen heb je die al rond de 100 euro. Kun je mee koken, braden opwarmen etc. Spaart je veel geld voor het uit eten gaan...
 

Hp5

  • #6
Goed idee van de combimagnetron. Is het ook mogelijk om de oude keuken te laten demonteren en dan de nieuwe te plaatsen zonder hakken en breken? Ik wil de huidige indeling houden zodat ik geen leidingen hoef te verplaatsen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Kan prima maar (laat) alles goed uitmeten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu