Ik zit er aan te denken om een nieuwe keuken te gaan bouwen. Op dit moment ben ik in de ontwerpfase ('s nachts naar het plafond staren...).
Ik dacht om een soort paneeldeurtjes te maken. Een omlijsting van latten, 2.5cm dik en zo'n 12cm breed. Deze omlijsting wil ik dan invullen met latten, ook zo'n 12 cm breed, met een velling om het plankeffect te accentueren.
In verband met het werken van het hout zit ik met wat constructie vragen. Ik dacht in de binnenkant van de omlijsting een groef te frezen en daar de latjes in te zetten. Eventueel een paar rubberblokjes in de groef om de latjes klem te zetten, zodat ze niet gaan rammelen bij droog weer. Als die latjes 15mm dik zijn, en ik frees een 15mm groef, hou ik dan voldoende vlees over in die 25mm dikke omlijsting? En is dit sowieso een goede constructie om het werken van het hout op te vangen?
Als iemand nog meer slimme tips heeft of een website over het bouwen van een keuken, houd ik me aan bevolen.
Ik dacht om een soort paneeldeurtjes te maken. Een omlijsting van latten, 2.5cm dik en zo'n 12cm breed. Deze omlijsting wil ik dan invullen met latten, ook zo'n 12 cm breed, met een velling om het plankeffect te accentueren.
In verband met het werken van het hout zit ik met wat constructie vragen. Ik dacht in de binnenkant van de omlijsting een groef te frezen en daar de latjes in te zetten. Eventueel een paar rubberblokjes in de groef om de latjes klem te zetten, zodat ze niet gaan rammelen bij droog weer. Als die latjes 15mm dik zijn, en ik frees een 15mm groef, hou ik dan voldoende vlees over in die 25mm dikke omlijsting? En is dit sowieso een goede constructie om het werken van het hout op te vangen?
Als iemand nog meer slimme tips heeft of een website over het bouwen van een keuken, houd ik me aan bevolen.