Keuken in ruimte zonder ramen

Frank123123

  • #1
Ik sta op het punt om een bod te doen op een huis dat ik wil kopen.

Als het door gaat wil ik de indeling veranderen en de keuken verplaatsen. De keuken zou dan naar een kamer gaan waar 1 ingang is en geen ramen aanwezig zijn (wel een dakraam). Er kunnen ook geen ramen gemaakt worden.

Deze ruimte is 2 meter diep en 3 meter lang. Zou het te doen zijn om alle inbouwapparatuur als magnetron, koelkast, vriezer, vaatwasser, 5 pits kookplaat te plaatsen met daarbij nog genoeg keukenblad zonder dat het benauwd / klein afgesloten zou gaan aanvoelen?

Hoe schatten jullie dit in?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wat je er al of niet in kunt zetten kun je zelf bepalen door een tekening te maken. Er zijn ruim voldoende sites beschikbaar waar je een keuken kunt tekenen (zonder bestelverplichting). Google maar even met het woord keukenplanner. De meeste kasten en apparaten zijn in standaard maten en anders is het geen ramp als het voor een eerste impressie niet 100% op maat is.

Als je dan een (of meer) tekening(en) hebt gemaakt zou je die hier even kunnen plaatsen, misschien heeft iemand er opmerkingen over.

Wat er allemaal in zo'n ruimte kan is ook afhankelijk van de leidingloop zoals ie er is en zoals de mogelijkheden daarvoor zijn. Dat kunnen we op afstand niet inschatten als je er niets over vertelt.

Zelf zou ik nooit een keuken willen hebben zonder ramen. Geen of nauwelijks daglicht zou ik vreselijk vinden en helemaal geen zicht naar buiten eveneens. Vooral de huisvrouw wil tijdens het kokkerellen toch ook wel iets anders zien dan alleen blinde muren. Maar goed dat is een persoonlijke opvatting. Een keuken zonder zicht naar buiten voelt sneller als benauwd aan dan een met. :wink:
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Plaats eens een plattegrond.

Ik heb altijd de voorkeur voor een open keuken, of op z'n minst een leefkeuken, dus met eettafel erin. Dan wil je zeker een raam. Maar het is maar net hoe jij je keuken wilt gebruiken. En of je de verkoopbaarheid belangrijk vind.

Kunnen in die ruimte alle afvoeren wel gemaakt worden? Bv. afzuigkap.
 

Frank123123

  • #4


Zoals te zien is aan de rechterkant van het huis 3 vertrekken aanwezig met een breedte van 2.01m. Deze vertrekken zijn er later aangebouwd en was vroeger een steeg naar de achterom.
De muur tussen de vertrekken en de woonkamer/keuken is derhalve een draagmuur.

Eigenlijk ben ik voornemens om de keuken te verplaatsen naar de ruimte rechts in het midden. Helaas geen ramen daar. De onderste kamer zal dienst gaan doen als slaapkamer.
 

Frank123123

  • #5
Overigens:
Bij verplaatsen van de keuken zal de hele vloer eruit gaan dus daar zal het leidingwerk in verwerkt moeten gaan worden.

Er is geen verdieping boven de rechterkant van het huis waardoor afvoer van afzuigkap moet lukken lijkt me.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Bedankt voor de tekening. Zie je het niet zitten om dat stuk draagmuur weg te slopen? Uiteraard met constructieberekening en vergunning ;)

Eigenlijk heb je in een slaapkamer geen uitzicht nodig, dus misschien kan je die twee omdraaien? De ventilatie van de slaapkamer wel goed gaan regelen. Het is wel een erg klein slaapkamertje.

Bij dit soort plattegronden kan je het beste in de hal én woonkamer rookmelders plaatsen, om de vluchtroute vanuit de slaapkamers te detecteren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu