Keramische kookplaat nu 3 draden ipv 5

Jud

  • #1
Ik heb een keramische kookplaat gekocht, voorheen had ik een elektrische. Bij installeren van de nieuwe zag ik dat er nu 3 draden zijn i.p.v. de 5 bij de elektrische. Waar moeten de blauwe en bruine naar toe, de gele is de aardlek (dat wist ik gelukkig wel). Die is makkelijk vast te zetten in de stekker.

Verder de vraag waar ik op moet letten of deze keramische ook werkt, qua vermogen is de keramische zelfs minder t.w. 6,2 kW. Ook de netspanning komt overeen.
Wie kan mij helpen ?
 

Ronald42

  • #2
Op 1 groep kan maximaal 3,6 KW dus zal het op een kookgroep (2x230 V) moeten worden aangesloten. Hierbij heeft U minimaal 4 maar bijvoorkeur 5 draden nodig. Een perilex aansluiting dus.
Deze bestaat uit een grote WCD met 5 polen. Meestal zijn de 2 bovenste NUL (Blauw) en de 2 onderste de FASE (bruin) Dit is echter geen regel dus METEN.

Het contact links boven zal altijd een nul zijn met een spanningsmeter kun je dus zo zien waar de 2 fases zitten de overgebeleven pool is dus de andere nul. Het snoer aan uw kookplaat moet dus worden veranderd. U kunt hiervoor, indien het in goede staat verkeerd het snoer van de oude nemen. Op de onderkant, of aan de binnenkant bij de aansluitstrook (In de kookplaat) zit meestal wel een beschrijving hoe deze aan te sluiten. Kies voor het schema dat aangeeft 2x230 V~ .

Indien U gebruik maakt van 380 V (Krachtstroom) met uw oude kookplaat verandert er het 1 en ander laat dan nog even een berichtje achter.

Suc6
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu