Keramische kookplaat aansluiting

Maerel

  • #1
Beste klussers,

Laat ik mij net voor de Kerst nou net geconfronteerd zien met een nieuwe kookplaat (moeders wil koken voor de familie) .

Al zoekende naar hoe e.e.a. aan te sluiten kom ik het probleem van Petervdn tegen op https://www.klusidee.nl/Forum/topic/van-380-v-3-x-16-a-naar-230-v-20-a-keramische-kookplaat.41831/ en zie mijzelf voor bijna dezelfde uitdaging gesteld (exact dezelfde Candy kookplaat)

De periliex kabel van de oude kookplaat kent 4 echter aders ipv 3 zoals bij Peter, te weten: zwart/blauw/bruin en geel/groen. Hoe 'mep' ik die kleuren nou op dat schema, waarvan Peter de afbeelding toonde?
Ik ging ervan uit dat ik voor die 380V (afbeelding rechtsonder) moest gaan, maar tast nogal in het duister hoe dit dan te schakelen.

Een best educated guess:
T = aarde = groen/geel, da's nog simpel
[1] PH en [2] PH zou dan bruin resp. zwart kunnen zijn (of moet dat andersom??)
en [3] en [4] zou ik met een shunt plaatje kunnen verbinden om Blauw aan te sluiten ?

De twijfel zit 'm ook een beetje in de Perilex stekker van de oude inductieplaat (was aangesloten door elektricien, 7 jaar terug, met in de stoppenkast een viervoudige Hager 400v unit, naast de gewone 220v's).

Schroef ik die Perilex stekker open dan komen genoemde kleurenaders uit de dikke kabel en zijn in de stekker als volgt aangesloten (je zou het moeten vertrouwen, maar toch). Ik kijk dan op de 'rug' van de stekker, snoer naar beneden (en niet naar de voorzijde met de pootjes):
- linksboven: blauw
- rechstboven: zwart
- midden: aarde geel/groen
- linksonder: bruin
- rechtonder: NIETS
Wellicht beter had ik vermeld wat er in de wct aan aansluitingen zit, maar die had ik nog niet opengeschroefd...

Moeders en de schoonfamilie verheugen zich op de kalkoen :mrgreen: , dus elk beetje hulp is welkom !!
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Als je over 400v beschikt idd aansluiten volgens het schema rechtsonder. Het beste meet je dit voorzichtig na met een 2 polige volt (multi)meter tussen bruin en zwart.

 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu