Kastje kan niet meer in elkaar gezet worden na verven

Pindy

  • #1
Na al jullie goede tips over een door mij eerder geplaatst onderwerp (verven van grenen meubels) ben ik enthousiast aan de slag gegaan om vervolgens achter te komen dit eens en nooit weer.

Na alle meubels zoveel mogelijk gedemonteerd te hebben, heb ik uiteraard eerst ontvet, geschuurd, geplamuurd, opgeschuurd, met een vochtige doek alle laatste resten stof afgenomen, gegrond, opgeschuurd, met vochtige doek afgenomen en toen weer gegrond (het gronden is met een rollertje gedaan). Het aflakken wil ik pas doen in ons nw huis en zodra ik beslist heb wat de kleuren gaan worden.

Nu zit met het volgende probleem: Ik wil het kastje in elkaar zetten zodat deze makkelijker te verhuizen is, maar nu past het niet meer! De lade wil niet in het kastje, de deuren hebben deels een hangsysteem en deels een schuifsysteem. Op zicht krijg ik de deurtjes wel in, maar dan gaan ze stroef open en dicht.

Uiteraard besef ik dat de hele boel weer moet gaan schuren (misschien een beetje schaven, maar ik weet niet hoe dat moet), maar ik ben bang dat ik na het aflakken met hetzelfde probleem komt te zitten en vind het dan zonde om de nw lak te beschadigen om de deurtjes aan te passen. Wie kan mij helpen aan de gouden tip om dit probleem om te lossen?
 

Ellen2

  • #2
Getsie, heb je er zoveel werk van gemaakt heb je dit.

Ga je de zijkanten van de la ook aflakken ? Zoniet dan zou ik er witte was op smeren, misschien dat het dan wat soepeler glijdt. Als dat niet werkt zou ik de zijkanten toch maar weer kaalmaken en zolang schuren dat je links en rechts een millimeter ruimte hebt als je de la er weer inschuift. Dan opnieuw verven..

De deurtjes passen wel maar gaan ook stroef als ik het goed las he, ik denk dat dit probleem door het gebruik vanzelf wel oplost. Sterkte ermee!

Groetjes, Ellen.
 

Kees61

  • #3
Als de laden op latjes schuiven en je hebt de latjes en sponningen in de lade braaf meegelakt, dan schuift het inderdaad niet goed meer. Je kunt de verf daar afschrappen, dan zal het wel weer schuiven.

Was plakt. Neem eventueel een paraffinekaars om het te smeren, of stearine.
Alles dat schuift mag je niet zomaar verven.
Afschrappen kan je doen met een schraapstaal. Sommige mensen doen het met een stuk glas maar pas dan maar goed op dat je je niet snijdt.
 

Pindy

  • #4
Ellen en Kees,

Dank jullie wel voor jullie reacties. Ik zal inderdaad proberen met kaars of stearine om de boel een beetje gaande te kunnen houden. Dat schuifgedeeltes niet geverfd mag worden wist ik niet. Ik vond de houtkleur zo lelijk staan, als de rest van het kastje een andere kleur heeft, Weer wat geleerd;-)
 

Fbakkum

  • #5
Afschrappen kan je doen met een schraapstaal. Sommige mensen doen het met een stuk glas maar pas dan maar goed op dat je je niet snijdt.
Gebruik bij voorkeur enkeldik glas, zeg maar wat vaak in fotolijstjes zit. Met een glassnijder een klein kerfje erin maken en breken. Gebruik stukjes van 5 bij 5 cm en schraap met de bolle kant.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu