Kas op palen

redfox13

  • #1
allo forumleden,

Wij zijn voornemens een kas van zo’n 9 meter te nemen. Deze kas willen we gaan bouwen op een talud van ongeveer 150cm hoog. Ons huis bevind zich aan een dijk en de tuin(aan de zijkant) loop schuin af; we willen keerwanden plaatsen (vergunning is al binnen) om het dijkniveau tot aan het einde van de tuin even hoog te maken (het talud van 18m x 4m)

https://tweakers.net/i/DnurkxVUXwpwBzEfROewnGxOWI4=/800x/filters:strip_icc():strip_exif()/f/image/m8qFnm4hFAtRAJ4nYw5BMLiE.jpg?f=fotoalbum_large
We willen de fundering zelf maken en hebben het idee omvat om pvc-buizen tijdens de aanleg van het talud in te graven en deze vol te laten storten met vezel versterkte beton.
De kassenbouwer heeft aangegeven funderingspalen (16x) nodig te hebben van 40cm x 20cm of 30 cm. x 30cm. Nu blijkt de prijs van dat formaat pvc dusdanig hoog dat we ons afvragen of er een alternatief is.

Mijn vraag aan jullie is: is het mogelijk/te doen om met kleinere diameter palen daar dan een ringfundering op maken om die kopmaat te creëren?
Of zijn er nog andere alternatieven?
 

Willem52

  • #2
Als alternatief kun je kartonnen kokers kopen. Deze worden na het storten van het beton als verloren bekisting beschouwd. Verdichten met trilnaaldje of porren met een stok. Eventuuel draadnetje of wapening mee storten. Zou even googelen op kartonnen kolombekisting.
 
  • Informatief
Waarderingen: Krunnie

Willem52

  • #3
Wat je ook kunt doen is een pvc-buis gedeeltelijk volstorten en dan omhoog trekken. Kun je voor de volgende paal weer gebruiken. Zorg wel voor verdichting van de beton met een porstaaf of trilnaald. Ook een lichte wapening in de vorm van bijvoorbeeld stevig kippen gaas rondbuigen in de pvc-buis met enige wapeningsstaven daaraan verbonden zorgt voor een stevige paal.
 

redfox13

  • #4
@Willem52
Dank je wel dat je mee wilt denken. Ik heb naar de kartonnen kokers gekeken, maar die waren niet heel veel goedkoper. Het door jouw aangedragen alternatief maakt me wat onrustig betreft het 'weglekken' van water uit de beton, hetgeen de afharding mogelijk ongunstig beïnvloed.
Voor nu heb ik een idee omvat om een combinatie te maken van minder palen (16 cm doorsnee, 10 stuks) en daar een ringfundering op te storten (los in plastic met vezelbeton).

Ik ben er dus nog niet uit...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu