Kapstok op holle deur

Rik88

 • #1
Ik heb een prachtige hoogglans kapstok gekocht (100x60cm)


Deze wil ik per se op de deur van de meterkast monteren, want dit is de mooiste plek (muur ernaast niet). De kapstok kan met twee schroeven vastgezet worden, zie foto
De deur is helaas van hardboard/MDF en is hol van binnen waardoor twee schroeven door de deur niet voldoende is.

Mijn idee: Vuren/MDF plaat op de voorkant (100x60cm) precies achter de kapstok. Deze vastschroeven met 6 schroeven dwars door de deur. Aan de achterkant (zit in de meterkast dus zie je toch niet) 2 latten wat voor extra stevigheid moet zorgen gezien je dwars door de deur schroeft. En dan twee schroeven ook dwars door de deur maar een klein beetje uitsteken zodat hier de kapstok aan gehangen kan worden.

Wat vinden jullie hiervan?
Een neef denkt dat de scharnieren zullen doorzakken. Wat denken jullie? Heeft het anders zin om de deur te stutten en op slot te zetten om dit te voorkomen?

Benieuwd naar jullie mening, de kapstok zelf weegt ook al een paar kilo.

(Ander idee is een cvbuis 15mm overdwars hangen VOOR de deur (gat in muurtje links 2 cm en rechts 4 cm) zodat deze buis er ook uitgehaald kan worden wanneer ik in de meterkast moet. Hier de kapstok aan hangen. Deze oplossing ben ik echter geen fan van omdat je dan die cv buis ziet aan de zijkant en de kapstok niet plat op de deur zit (minder strak geheel)
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #2
  Neem 2 x een platte strip en hang hem aan de deur door deze zo te vouwen dat hij aan de bovenkant netjes om de deur valt en je de deur gewoon dicht kunt doen.
  Hoef je niet in de deur te boren en blokkeer je ook niet de toegang tot de meterkast.

  CV buis van 15 mm gaat niet werken (naast dat het ook niet wenselijk/toegestaan is dat de meterkast geblokkeerd wordt) die is waarschijnlijk te slap om de kapstok + ook nog de nodige kleding aan op te hangen. De kans dat hij dan door gaat hangen is vrij groot.

  suc6

  Gerrit
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #3
  Als je door de deur gaat schroeven is de deur ook rijp voor vervanging. Voor een "blinde" bevestiging zou je ook een metalen strip of plaat (met voldoende oppervlak) op de deur kunnen lijmen (met montagekit). Liefst met haken die perfect in de ophangogen vallen.
   

  Rik88

  • #4
  Bedankt voor jullie reactie.
  Opzich zou ik het niet erg vinden gezien ik verwacht dat de kapstok nog tientallen jaren daar blijft hangen.

  Maar ik vind het idee van de plaat wel interessant.
  Zou zo'n plaat hiervoor werken? En hoe zorg je dat je hem goed buigt?

  commerciele link verwijderd - mod
   

  Rik88

  • #5
  Ik zit nog eens goed te kijken naar het idee van Walker.
  Maar als je een plaat op de deur lijmt is de deur toch ook aan vervanging toe? Wat is de toegevoegde waarde hiervan? Of is dit om de draagkracht te verdelen over een groter oppervlak?

  Is het overigens niet een idee om de hele kapstok met silicone kit aan de deur te bevestigen? Dat valt misschien ook nog weg te snijden of op te lossen
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #6
  Voordeel van een plaat is dat je geen gaten / moeren aan de binnenkant ziet. 1 mm is trouwens wel erg dun, ik zou voor een dikkere variant gaan. Oppervlakte van de verlijming groter maken is idd voor het verdelen van het gewicht.
   

  Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #7
  Rik88 schreef:
  Maar ik vind het idee van de plaat wel interessant.
  Zou zo'n plaat hiervoor werken? En hoe zorg je dat je hem goed buigt?
  Aluminium is op zich vrij eenvoudig te buigen, maar zodra je gereedschap gebruikt zie je ook direct elk deukje of krasje.
  Het is goed te buigen door deze in te klemmen tussen 2 planken met mooie scherpe randen.
  Vervolgens nog een stuk plank nemen en de breedte in zijn geheel ombuigen.
  Hou er wel rekening mee dat een langer stuk makkelijker te buigen is dan een kort stukje van een cm dus het kan handiger zijn om een stuk van een paar cm om te buigen zodat je goed houvast hebt en dan later weer op maat te gaan zagen/knippen.
  1mm of 1,5mm aluminium kan wel maar dan moet je wel ter plekke van de ophanging van de kapstok weer verstevigingen toe gaan passen.
  Deze kun je dan weer lijmen en met een extra popnagel vastzetten.
  RVS zou mooier zijn (stuk van een oud aanrecht bijv.) maar is ook veel moeilijker te bewerken.
  Voordeel is wel dat je de achterplaat dan in dezelfde structuur kunt maken als je kapstokhaken.

  suc6

  Gerrit
   

  Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #8
  Je kan natuurlijk ook een paar deurhaken kopen, plat maken aan de voorkant en er twee gaatjes in maken.

   

  Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #9
  Dat soort beugels/strips bedoelde ik ook.
  Even aanpassen naar je eigen wensen en de aanwezige deur en klaar.

  suc6

  Gerrit
   

  H@ns

  • #10
  Ik vond inderdaad de oplossing van Gerrit een hele mooie en simpele.
  Als alternatief kun je nog hollewandpluggen overwegen, de vraag is of dat sterk genoeg wordt met een paar (natte) winterjassen aan de kapstok...
   

  Haemmertime

  Vaste beantwoorder
  • #11
  Gek idee, haken van de kapstok afhalen, en door de kapstok heen schroeven verzinken, dat kan zo te zien zowel boven als onder. aan de binnenzijde een plank waar de schroeven in komen, aangezien de deur dan toch rijp voor de sloop is, zou ik de kapstok ook aan de deur verlijmen. nieuwe opdekdeur is tientjes werk. wel zou ik me afvragen hoeveel kg er dan aan kan hangen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu