Kapot slot

Marcel1804

  • #1
Hallo,

Ik zit met het volgende probleem. Het profielcilinderslot van de achterdeur is kapot en de deur wil dus niet meer open. Hoe krijg ik dit slot eruit, aangezien hij nog op slot zit.

Ik zoek een manier om niet de hele deur te hoeven vervangen. Ik heb al van alles geprobeerd, misschien heeft iemand nog tips?

Groeten Marcel
 

EdP

  • #2
Een mogelijkheid zou zijn om de scharnierpennen eruit te halen. Als je geen dievenklauwen hebt, dan kan de deur er zo uit. Daarna kun je het hele slot eruit halen en de cilinder vervangen.

Lukt dit niet, dan weet een slotenmaker er misschien wel raad mee.
 

Cees S.

  • #3
Je bent voor mij niet helemaal duidelijk, is hij gewoon dicht of zit hij echt op het nachtslot.

Regelmatig moet ik voor mijn werk er sloten uithalen welke ca 10 jr geleden door nemef gemaakt zijn, vaak is dan een veer inwendig afgebroken. is het zo'n slot?
draait de cilinder wel?

Cees
 

Amdusias

  • #4
Neem een boormachien, met een boortje 5 mm, en boor een gat net onder de sleutelgat, +- 7mm. En boor er een gaat in, tijdens het boren hoor je 5! x een veertje springen... Niet verder wanneer dit klaar is.. nu kun je met een platte schroevendraaier de cilinder kun je nu gewoon zoals meteen sleutel gebruiken..

Nu alleen nog een nieuwe cilinder erin plaatsen.
 

Ronald42

  • #5
Handige tips voor inbrekers gepresenteert door Amdusias.
Volgende week behandelen we de slagsleutel methode. :lol:
 

Amdusias

  • #6
Alsof het al niet bekend is.. grapjurk.. op tv laten ze nog zien hoe je het moet doen.. moraalridder!
 

EdP

  • #7
Haha, eerst wilde ik ook de site van Toool noemen met het klopsleutel verhaal, maar toen dacht ik: Marcel heeft toch zeker wel de sleutel? Dus een mechanisch falen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu