Kan ik direct (laten) stucen op een baksteen buitenmuur?

Charliefox

  • #1
Vraag komt voort uit dit topic:
Tips voor muurtje verplaatsen

Langzamerhand ben ik weer "rechtsom" aan het gaan met mijn klus en kom zo heel wat hoofdbrekens tegen. Momenteel zit er op de muur (bouwjaar 1921) een soort van keihard cement (foto 1, rechts is net het kozijn te zien). Het is grijs van kleur en valt er op sommige plekken in heel grote plakken vanaf, loodzwaar en circa 1,5 cm dik. Is dat cement? Zo ja, moet dat er dan eerst weer op voordat ik meneer de stukadoor laat komen? Of kan ik gewoon simpelweg over die (koud aanvoelende en behoorlijk tochtige) bakstenen heen laten stucen?

Zie ook foto 2, betreft de binnenmuur, zie de plekken bovenaan onder het dakbeschot. De plekken zijn ontstaan door het verwijderen van het oorspronkelijke "stro-plafond met gips" (1921) en het systeemplafond (1988) waardoor de hoogte met liefst 50 cm (!) is toegenomen. Gewoon over de bakstenen heen laten stucen of ook weer eerst wat anders erop doen?

BTW: Tip uit dit forum. Ik ben inmiddels al lekker aan de slag gegaan met veel purschuim om alle kieren en gaten te dichten. Er gaan heel wat bussen doorheen. Waar mogelijk gebruik ik cement met kalk. Heel goedkoop spul in tegenstelling tot die purschuim.



 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Zo te zien op de foto's hebt u te maken met een fors vochtprobleem.

Haal er eens een bouwkundige bij die de situatie ter plekke kan beoordelen, op afstand is dat niet goed te doen.
 

Charliefox

  • #3
Beste mensen,

Is er iemand die mij nog even op weg kan helpen? Jan, dank voor je reactie. Baseer je je reactie op het zwarte wat je ziet op de (buiten-) muur? Dat is teer wat erop gespoten is. De hele binnenzijde van de buitenmuur is (heel licht) met teer bespoten. Verder voelt de muur ook niet vochtig aan of zo, dus vocht ... :cry:

Dus: Gewoon er overheen stucen of moet er eerst iets anders op?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Geen wonder dat de stuc er afvalt, op teer hecht weinig anders dan teer.
Wanneer de muur droog is zou u kunnen overwegen een voorzetwand te plaatsen van gipsvezelplaten en er gelijk isolatie tussen te doen.
 

Robert de

  • #5
Als de teer niet kleeft kun je het teer voorlijmen met betocontact voor een goed hechting.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu