Kan een pan zijn geschiktheid voor inductie verliezen?

Status
Niet open voor verdere reacties.
In ons nieuwe huis zit een inductiekookplaat waar we al 2 jaar op koken met pannen die ooit op gas hebben gekookt. Dit ging altijd goed. Maar sinds kort stopt de linkerkant van de (Siemens) inductieplaat plotseling als er een pan al enige minuten op staat. Er gaat dan een knipperend 'h'-symbool branden. Alsof de plaat te warm wordt en ermee stopt. Vaak gaat het na afkoeling van de plaat wel weer goed (met dezelfde pan). Andere pannen geven dat probleem (nog) niet. Iemand enig idee? Ik heb al een reset uitgevoerd. Kan het zijn dat pannen hun inductiegeschiktheid langzaam verliezen?
 
De H op de kookplaat geeft aan dat de plaat nog heet is. Dit komt doordat er nog een warme pan op staat.

De reden dat de plaat plotseling stopt kan ik je niet geven. Probeer de pan eens op een andere plaat. Stopt die ook zomaar na een paar minuten?
 
In de pan zit een geleidende lus, deze zorgt voor de inductie stroom.Het kan zijn dat deze lus op een bepaald punt(las) een breukje heeft waardoor de inductiekoppeling af en toe uitvalt, de plaat ziet dat als zijnde een verwijderde pan, maar een heet oppervlak(H) melding.
 
Het klinkt mij een beetje als problemen met de ntc temperatuurvoeler of dat de spanning aan de linkerkant wegvalt door een los contact op de besturingsprint.
Een slechte pan herken je aan hard ratelen tijdens gebruik.
Een gietijzeren pan uit grootmoeders tijd is de beste inductie pan die er is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan