Kalkmortel injecteren

Frank99

  • #1
Hallo allemaal.

Ik heb een paar maanden geleden een latei boven een raam hersteld die gemaakt is van blokken kalksteen. De stenen zitten weer vast maar niet alle voegen zijn helemaal gevuld. Ik wil graag kalkmortel injecteren en ik kan er alleen van beneden af bij.

Ik heb een Roughneck injectiepistool gekocht en verschillende mortels geprobeerd. Kalk met rivierzand of met fijn wit zand in verschillende verhoudingen. Maar iedere keer loopt het pistool vast als er druk op gezet wordt. Ik heb het idee dat water en vaste delen scheiden.

Heeft iemand een goed recept voor injecteerbare kalkmortel die niet vast loopt of kent iemand een plek waar ik "worsten" met kalkmortel kan kopen voor het injectiepistool?

Groeten,

Frank
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Waarom kom je er niet bij zodat je normaal kan voegen?
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #3
Is kant en klare voegspecie in kitspuit niet wat voor je? Zelf een mortel samenstellen valt niet mee, zoals je hebt ondervonden. Lukt het niet met een voeg spijker en kalkmortel? Ook portlandcement toevoegen aan de kalkmortel word het smeuliger van.
 

Frank99

  • #4
Hallo StucDenis

Dank je voor je reactie. Kant en klare voegspecie in een kitspuit is prima, maar ik moet kalkblokken hechten en vind alleen voegmortel voor cement. Heb jij een suggestie?

Cement toevoegen kan ik ook nog proberen...
 

Kluszot

  • #5
In een spuit gaat dat niet werken je perst altijd het water er eerst uit.
Werkt hetzelfde als dat je specie in een vergiet zou gooien en aan gaat drukken.
Dan komt er ook alleen maar water uit.

Waarom niet met de hand voegen met een voegspijker?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
In een kitspuit werkt dat heel goed.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #7
Je schrijft dat de stenen vast zitten. Is het dan nodig om de rest nog vol te zetten? Als je het later af gaat timmeren of stukadoren is het geen probleem dat een voeg niet helemaal gevuld is. Kun je ook een foto plaatsen?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu