Kale muur in badkamer

Bart ott

  • #1
Hallo,
ik ben bezig met een badkamer in een oude boerderij (~1940). Ik ben met het oude stucwerk aan het verwijderen (ivm vocht in de binnenmuren; vochtplekken op ca 30 tot 90 cm).
Vochtprobleem wil ik aanpakken met waterglas boringen iets onder het nulpunt (is nu toch ca 25 cm uitgegraven dus ik kan er nu handig bij).
Nu zien de muren er best mooi uit zonder het stucwerk. Het idee is om 1 muur kaal te laten. Even schoonmaken (zoutzuur, kan dat?) en beetje voegen eventueel bij diepe gaten. De muur zal dan diegene zijn waar het badkamermeubel, spiegel tegenaankomt. Als die schoon is en beetje bijgewerkt moet er dan een goedje op om hem af te sluiten (impregneren) ivm de (tijdelijke) vochtige omstandigheden van de badkamer? Moet het nog anders? Of is het zowieso een dwaas plan?
Laat maar even weten.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik denk dat als je er een goedje op smeert dit er lelijk uitziet. Maar is het wel nodig? Wat voor stenen (en specie) zijn er gebruikt?
 

Bart ott

  • #3
Stenen en specie zijn oud. Specie is redelijk makkelijk weg te krabben en de stenen (standaard metselstenen uit die tijd; wisselend in formaat) zijn toen al hergebruikt.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Het vocht in de badkamer wordt opgenomen door de wand en geleidelijk weer afgegeven. In principe is dat een prima systeem zolang je voldoende ventilatie hebt. Anders wordt het steeds vochtiger met schimmel problemen e.d. van dien.

Je moet jezelf afvragen of je zo'n wand hygienisch genoeg vind voor in een badkamer. Een waterdichte plint is in ieder geval aan te bevelen. Je kan ook de onderste helft tegelen.

Misschien kan je er een glazen scherm voor zetten, al komt daar misschien ook wel snel condens achter...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu