Kabels aansluiten in oude stoppenkast

SalvanoV

 • #1
Beste klussers,

Voor een tijdje terug heb de stroom naar de kamer los gehaald van de oude stoppenkast. Nu heb ik nieuwe draden getrokken (met aarde erbij nu) maar ik weet niet meer waar ik deze losgekoppeld had en hoe ze zaten?

Kan iemand dit zo zien?

Dit is trouwens de nieuwe kast


Alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • The headhunter

  Specialist Elektra
  • #2
  Beste, verwijder dat oude lijk, het voldoet aan geen enkele eis!!

  De hoofdschakelaar is een groepschakelaar van 25A(zou n og kunnen, maar het is in nl sinds jaar en dag verplicht om elke eindgroep dmv schakelaar in alle polen te kunnen afschakelen.

  en dat terwijl er op nog geen meter afstand een prachtige nieuwe kast hangt, vanaf daar word deze kast weer gevoed door een 2,5mm² en daar komen weer 5 eingroepen vandaan.

  Bij elke wijziging aan een deel van de installatie moet het aangedaande deel volledig voldoen aan de dan geldende norm.
  Bij jouw kast is de laatste wijziging op zijn minst de bij geplaatste kast en de doorgelaste afgaande draden naar die nieuwe kast, dat betekend dat de gehele meterkast aangepast had moeten worden.

  Onveilige situatie, verkeerd materiaal gebruik, verkeerde invoeren, verkeerde draaddiktes.
   

  Tom345

  Specialist Elektra
  • #3
  Met alle respect: Als je niet zelf weet waar je welke draad moet aansluiten, dan is werken in de groepenkast een brug te ver en gevaarlijk.

  Om de redenen die Headhunter opgeeft is het sowieso dringend aan te bevelen om je elektrische installatie te laten checken door een vakbedrijf. Doordat er te dunnen draden zijn toegepast, kan er brand ontstaan.
   

  SalvanoV

  • #4
  Bedankt voor jullie reacties, ik heb dit huis pas geleden gekocht vandaar dat ik ook geen idee heb hoe dit allemaal geschakeld zit.

  De groepen van de oude kast zouden dus op de nieuwe kast erbij gezet kunnen worden door een elecktricien? Wat zouden de kosten van zoiets worden?

  Bedankt
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #5
  Beste zou zijn ouder kast eraf, en die nieuwe er op zetten.
  In de nieuwe kast 1 aardlek erbij en een aantal automaten afhankelijk van de aansluitingen die nodig zijn.

  Prijzen voor werk kunnen we niet geven.
  Aardlek ca 100 euro.
  automaat ca 25 euro p/st.
  en nog wat klein spul.
  CA. 2 a 3 uur werk.
   

  SalvanoV

  • #6
  Dankjewel, ik zal deze week een elecktricien langs laten komen voor te komen kijken. Dan laat ik gelijk alles goed aansluiten.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu