Jatoba 2e handsvloer gekocht, en nu? schuren - leggen

Arianne

  • #1
Ik heb een prachtige 2e hands massieve vloer gekocht van 80m2, staat in de hardwax met hier en daar slijtage plekken. Deze vloer komt bij mij in de gang,keuken en slaapverdieping te liggen. een paar vragen:

1. Ik wil de vloer zelf gaan schuren met zo'n apparaat met zo'n grote ronddraaiende schijf eronder (heb hier al eerder parket woonkamer mee geschuurd). Maar aangezien ik een hoop randen heb die geschuurd moeten worden, want 3 slaapkamers en 2x een lange gang, bedacht ik mij de vloer eerst te leggen in een grote betonnen ruimte die ik tot mn beschikking heb en daar de vloer te schuren en dan geschuurd en wel te leggen in mn huis. Is dit een goed plan of slaat dit nergens op??
Of zal ik hem helemaal niet hoeven te schuren als ik hem weer in de Hardwax zet??

2. Kan je een Jatoba vloer goed zelf (zwevend) leggen als je een beetje handig bent?? Ondervloer is van hout. daarop wil ik een soundex ondervloer leggen (ivm geluidsissolatie) en daarop de Jatoba vloer los leggen.

Graag jullie tips/advies!!

Groet,
Arianne
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Schuren in een aparte ruimte kan problemen opleveren met het leggen, er zal altijd iets verschil zitten in de hardheid van het hout, als er een beetje spinthout bij zit wordt dat plaatselijk dunner, bij het leggen liggen de planken dan niet geheel vlak t.o.v. elkaar, b.v. een halve mm verschil is zeer storend.
Als u de planken exact zou kunnen leggen zoals ze geschuurd werden zou het geen probleem zijn maar dat zie ik niet zitten.

Als u de planken door een vlak vandiktebank haalt (laten halen) zijn ze overal even dik en ook mooi vlak.

Met het leggen van Jatoba heb ik geen ervaring.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu