ISRA kastje aansluiten

STEFAN29

  • #1




Ik kan we l wat hulp gebruiken met de aansluiting van mijn ISRA punt,

op foto 1 is de mijn lijn binnenkomt de kabel die naar rechts wegloopt wat voor kabel is dit ? is dit gewoon een telefoonkabel?

Deze kabel loopt wel ergens heen maar kan niet vinden waar naar toe kan ik deze gewoon los halen en hier op een nieuwe kabel aansluiten, en hoe moet ik dan deze verbinden met het kastje op foto 2?

alvast bedankt
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
Aan je ISRA punt mag je eigenlijk helemaal niet werken. Die valt onder verantwoordelijkheid van KPN. Als je dit zo hebt aangetroffen in je woning, dan kun je KPN misschien vragen om een nieuw ISRA punt te leggen, waar al Western koppelingen inzitten.

Anders moeten de blauwe en de rode draad worden verbonden met het kleine kastje van jou. Daar heb je de twee middenste contacten nodig. Moet je meten welke van de vier draden dat zijn.
 

Birdy

  • #3
Ik heb de afgelopen dagen op dit forum veel over ISRA gelezen omdat ik zaterdag vol enthousiasme onze KPN aansluiting van de woonkamer naar de meterkast heb verplaatst, zonder problemen, maar toen van een collega te horen kreeg dat dat niet mag... Ook op dit forum kwam ik dat tegen.

Ik heb de kabel naar een inbouwdoos in de woonkamer doorgeknipt, en ik had lengte zat in de kruipruimte, dus gewoon door de vloer naar boven de meterkast in, daar op een opbouwkastje uit een KPN installatiepakket aangesloten en werken als een nieuwe...

Dus vanavond KPN gebeld om te vragen of er nu een monteur voor een officiele nieuwe ISRA moest komen, en die zeiden tot mijn verbazing: "geen enkel probeem meneer... Zolang u het goed hebt gedaan, en u geen problemen hebt, is er niks mis mee. Als uw aanpassing problemen op gaat leveren moet u zelf de kosten betalen..."

Maar twee draadjes aansluiten boven de grond gaat mij geen problemen opleveren... Verlengen oid zou denk ik een groter probleem worden..

Wilde dit even kwijt, KPN heeft dus in principe geen probleem met verplaatsen van een ISRA punt... Je moet het dus alleen wel goed doen :mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu