Isoleren/ventilatie kelder met speciaal doel

Wouter Olthof

 • #1
Ik hoor graag of iemand hier goede ideeën voor heeft, gezien ik hier weinig ervaring mee heb (de isolatie dan :lol: ). Mijn nieuwe (Duitse)huis is compleet onderkelderd, en ik wil een stuk van ongeveer 5 bij 9 gebruiken voor een ruimte vol gifkikker-terraria. Ieder bak heeft verlichting geïnteregeerd zodat overdag de temperatuur opklimt mits de omgevingstemperatuur ongeveer 22 graden is overdag, en 19 s'nachts. qua verwarming geen probleem, maar ik wil uiteraard het optimum aan isolatie en toch voldoende ventilatie hebben.
De keldermuren zijn van ontzettend hard en dik geïsoleerd beton.
Is het verstandig de wanden een extra isolatie te geven? of verspocht dan de hele boel ertussen omdat die ruimte redelijk tropisch gaat worden. Is het goed om alle wanden/plafond/vloer met iets in te sauzen wat vochtwerend is? Want ik heb geen idee of de muren al dat vocht leuk vinden op de langere termijn, ik kan me voorstellen dat er enige condens ontstaat in de spauwmuur.

Ik hoor graag of er tips zijn

Mvg,
Wouter Olthof
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  In Duitsland hoeft u voor te weinig isolatie niet bang te zijn, na de opwarmperiode moet u waarschijnlijk eerder warmte afvoeren dan toevoeren.
  Ik zou me meer zorgen maken over de luchtvochtigheid dus over de ventilatie.
   

  Wouter Olthof

  • #3
  Beste Jan,

  bedankt voor het antwoord, ik had al zo het vermoeden. Is het aan te raden om alles waterdicht te smeren als bescherming van de muren?

  Mvg,
  Wouter
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Wanneer de kelder eenmaal op temperatuur is zal er niet zoveel condens neerslaan verwacht ik.
  Ik zou het eerst eens proberen met voldoende ventilatie, beton voor kelders is overigens al zo goed als waterdicht, ik zou me daar voorlopig niet ongerust over maken.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu