Isoleren van bestaande oude alu kozijnen

Arend.rensink

  • #1
In mijn (huur)appartement zijn alle kozijnen van aluminium, met daarin dubbel glas. Hoewel ik geen condens heb trekt er flink kou van de kozijnen af en vermoed ik daarom dat er geen thermische onderbreking in zit.

Mijn vraag: is er een ingreep die de isolatie van de kozijnen verbetert, en die ik zonder breekwerk kan uitvoeren? Het enige dat ik zelf kan bedenken is folie of verf. Uit antwoorden op vergelijkbare vragen op deze site heb ik het gevoel dat het allemaal weinig zal helpen, maar weinig is meer dan niets; momenteel is het in de buurt van de raampartij onaangenaam koud, ook als de kamer verder op temperatuur is. Dat effect zou ik graag tegengaan.

Bij voorbaat dank voor jullie expertise!
Arend
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
De koudebrug in de kozijnen is helaas niet te verminderen. Omdat je het appartement huurt, zou je de verhuurder kunnen vragen of hij een plan heeft om een beter energielabel te behalen. Ooit zal hij toch moeten investeren.
 

Arend.rensink

  • #3
Walker schreef:
De koudebrug in de kozijnen is helaas niet te verminderen.
Ja, daar was ik al bang voor.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Er is raamfolie die isolerend werkt. Voor kozijnen is er niet zoiets. Er is zelfs isolerende muurverf. Maar ook dat is niet op kozijnen te gebruiken.

Als de verhuurder geen plannen heeft kan je niet veel meer dan dikke gordijnen ophangen. Tenzij de verhuurder akkoord gaat met een andere oplossing (die jij betaald), zoals nieuwe kozijnen of voorzetramen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu