Isoleren tussenruimte dak en onderdak

JeePeeLenaerts

  • #1
Hallo,

Ik woon in een huurhuis, jaren '50, wat slecht is geïsoleerd. Bij het isoleren van de hal met links en rechts een slaapkamer zag ik dat de ruimte boven de plafondplaten, onder de dakplaten, hol is. Deze ruimte (4,5m x 1m60 x 22cm) zou ik natuurlijk graag willen isoleren.

De plafondplaten loshalen, isoleren met rockwool en plafondplaten terug is veel werk en relatief duur. Mijn idee is om piepschuim chips in deze ruimte te "blazen". Door een flexible buis tot aan het eind te leggen en deze langzaam terug te trekken zou de ruimte zich moeten vullen.

Mijn andere idee was hetzelfde te doen met inblaaswol, maar de kosten hiervoor liggen vele malen hoger. 1300 euro materiaal ipv 200 euro bij 4m3 polystyreen vlokken.

Graag jullie hulp!

Gr.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Of parels erin laten spuiten, die worden er in gespoten met lijm, daardoor vormen de korrels een plaat na droging van de lijm.
 

Tiho

  • #3
Wat ligt er op het dak, waar bestaat de opbouw uit. Als je losse isolatie erin spuit moet er ook een folie voor komen nog. Dan morten er nog steeds afwerking van platen komen wellicht indien je er een leefruimte van maakt
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu