'Isolator switch'

Nello

  • #1
Goedemiddag,

Ik wil een badkamer ventilator aansluiten en nu staat in de handleiding dat er een 3 polige 'isolator switch' moet worden geplaatst bij deze ventilator. Bij de andere ventilator was dit niet het geval. Zie bijgevoegde foto voor het aansluitschema. Iemand die weet wat ik hiervoor kan gebruiken? Is een situatie met een verlaagd plafond dus het liefst heb ik iets wat hierop kan leggen en wat niet met een fysieke knop aan/uit gaat. Hoe ik het me voorstel is dat wanneer er stroom op de LS draad komt te staan (lichtschakelaar staat aan) dat dan de isolator switch dichtklapt en de ventilator gaat lopen. Dus meer een 3 polig relais ofzo?

Iemand een idee?

Alvast bedankt.

Groet Niels

WhatsApp Image 2023-03-02 at 14.17.52.jpeg
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Leuk zo'n schema maar waarschijnlijk is deze ergens gemaakt waar ze geen Nederlands spreken.
Ik zou uitgaan van het schema die een bladzijde eerder in de handleiding staat, blz. 23.
Daar sluit je de fase en nul aan en evt. de schakeldraad vanaf de lamp op de LS.
Als je een uitvoering hebt met vochtigheids sensor dan sluit je alleen de fase en nul aan
en je maakt een doorverbinding tussen L en Ls.
 

Nello

  • #3
Oke bedankt Ronny. Ik had het al nagevraagd bij Elektramat maar daar wisten ze het ook niet. Ventilator zonder sensor lijkt me prima en dan gewoon aansluiten hoe jij het zegt. Iets anders wat me opvalt in de montage handleiding is dat ze adviseren een condensatieslot te plaatsen als de afzuiging in een vochtige ruimte is wat hier het geval is. Dat is deze:


Enig idee hoe dit geplaatst wordt? Enige wat ik me kan bedenken is ergens tussen de afvoerbuis en dan tuit naar beneden met een bakje eronder zodat condens uit de buis kan lopen in de bak en daar kan verdampen? Tot nu toe zit er iig geen in. Weet niet of het kwaad kan als dit er niet zit.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu