Isolatieprobleempje onder renovatiekozijn.

Boukehj

  • #1
Hallo,

Ik zit met de volgende situatie, zie tekening. Het renovatiekozijn is net geplaatst en dat hebben we 5 cm hoger laten plaatsen dan het oude kozijn, zodat we ruimte hebben voor een hogere afsmeervloer (oude afsmeervloer was 2.5 cm dik en we willen vloerverwarming). Nu blijkt (je kan ook niets aan professionals overlaten :wink: ) dat het nieuwe kozijn wat meer naar buiten is geplaatst dan het oude kozijn.

Er zit een 7 cm hoge ruimte onder het kozijn. Genoeg plaats voor een waalsteentje met pur erboven, maar deze steen staat dan in direct contact met de buitenwereld. De afstand tussen die steen en de afsmeervloer blijft dan beperkt tot een centimeter (schuimband rondom de afsmeervloer) en als ik mijn toekomstige laminaatvloer op het kozijn wil laten aansluiten, dan ligt deze op een randje van de koude steen). Lijkt me allemaal niet optimaal, maar ik zie geen logische oplossing.

Ik heb al overwogen om een steenstripje aan de buitenkant te doen in plaats van een volledige steen en een PIR isolatieplaat er strak tegenaan onder het kozijn, maar weet niet of dat zo'n goed idee is (vochtproblemen lijken uitgesloten als ik de loodslab laat zitten zoals die zit).

Heeft iemand hier misschien een creatief idee om een koudebrug te voorkomen?

 

Rob smeets

  • #2
Is het niet zo dat de buitenkant (de negge) hetzelfde gebleven is en het nieuwe kozijn dunner? Om de oude aansluiting af te dekken wordt vaak de negge iets kleiner gehouden...dit even om het op te nemen voor de professionals maar hier gaat de vraag niet over.
Als je de loodslab laat zitten zoals hij nu zit kun je in de loze ruimte een isolatiesteen lijmen of metselen. Deze zijn ca 5x10x100cm en gemakkelijk op maat te maken.
 

Boukehj

  • #3
Isolatiesteen - daar had ik nog niet aan gedacht! Bedankt.

Het kozijn is wel degelijk meer naar buiten gezet - zo'n 3 cm. Het oogt heel logisch aan de buitenkant, maar het had zonder probleem naar binnen kunnen worden gezet. Maar, hand in eigen boezem: ik stond ernaast toen ze het plaatsen en ik had het niet gezien. Met de oplossing die je suggereert, maakt het ook niet echt uit.
(en ik wilde alleen maar een plaagstootje geven - er zijn immers behoorlijk wat professionals op dit forum. Als ik een klacht had, was ik wel naar ze teruggegaan.).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu