Isolatieklus betonvloer kruipkelder

Diethetzelver

  • #1
Ik wil binnenkort snel beginnen om de kruipkelder te isoleren na een offerte terug te krijgen van ongeveer 3000euro. Ik heb opgezocht dat PIR-platen best handig kunnen werken aangezien ik ze gewoonweg(ook al besef ik dat er waarschijnlijk weinig 'gewoonweg' zal zijn in een kruipkelder) pir-platen tegen het beton kan schroeven(niet zo'n fan van lijmen mochten er ooit problemen zijn). We hebben geen vloerverwarming maar wil die mogelijk wel in toekomst plaatsen dus vond ik dat een Rd-waarde van 5.0 wel behaald moest worden(idealiter dan). Hierbij dus mijn vraag; ik wil direct een rd rond de 6 behalen en zo optimaal mogelijk isoleren dus, ook voor de mogelijke toekomst. Is dit een meerwaarde of 'just a waste of money'? En als tweede, aangezien het toch best prijzig is allemaal; heeft iemand ervaring met 'b-keuzes Pir-platen? Ik heb enkele aanbiedingen gevonden (vb. B-keus PIR 2-zijdig aluminium 1200x600x140mm Rd: 6,36 (0,72m²)
op een niet nader te noemen site(mag niet van het forum dacht ik) en hierbij wordt ook de Rd-waarde nog genoemd van 6.36. Is dit dan te vertrouwen was dan eigenlijk mijn vraag aangezien het duidelijk geen A-keuze is. Mocht iemand meer vragen hebben of tips of dergelijke, hoor ik het graag. Alvast bedankt voor het meedenken.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
hier de vloer ook geisoleerd met b keuze pir, de isolatiewaarde van de platen is hetzelfde als a keuze, de platen waren af en toe iets beschadigd zoals hoekje eraf, kras in de alu folie maar waren prima bruikbaar
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu