Isolatie vloer aanbouw (beton op zand)

Kingtim

 • #1
Hallo! Wij ik heb onlangs een huis gekocht uit de jaren 30 met wat aanbouw delen door de jaren heen.

De keuken staat in een aanbouw die op een betonnen vloer gestort op zand is gebouwd. Ik heb nog geen gaatje geboord om te zien hoeveel daar geisoleerd is maar mijn vermoeden is van niet/nihil (wat volgens mij niet een hele vreemde aanname is).

Onze droom is natuurlijk een prachtige perfect geisoleerde vloer met vloerverwarming maar wat rondkijkend op dit forum gaat dat niet lukken zonder de volledige betonnen vloer er uit te halen (en daar hebben we nu helaas het geld simpelweg niet voor).

Een alternatief nu lijkt om isolatieplaten op de betonnen vloer te gebruiken en daar overheen te tegelen. De huidige vloer bestaat uit 2x tegels die er eerder hebben gezeten en een 2 cm dikke houten vloer, goed voor totaal iets van 4 cm. We kunnen in principe wel iets de hoogte in smokkelen (maar denk hier aan iets van een hoogte van 6 cm totaal).

Is het mogelijk om deze oude vloer weg te bikken, platen te leggen & vervolgens hierop tegels te lijmen? Zo ja, wat voor platen? & moet hier nog wat gedaan worden met een ondervloer/dekvloer? Ik lees dingen over tegelen op hardfoam of xps platen maar dat lijkt meer over muren te gaan.

Een alternatief zou zijn een pvc vloer op isolatie platen leggen. Dat lijkt mij wat minder kritisch en toch voor weinig effort een hoop plezier, of zie ik dan nog iets over het hoofd?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Verdiep je eens in kerdi board. De isolatie moet drukvast zijn.

  Controleer ook of er een zandcement vloer op zit. Dan heb je meer hoogte.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu