Isolatie dakkapel - een goede oplossing

Knakbol

  • #1
Onlangs heb ik onze dakkapel opnieuw laten bedekken met bitumen. Nu wil ik de binnenkant isoleren en vraag me af wat de beste manier is. Ochtends vroeg is het hout aan de onderzijde licht vochtig door condens. Ik ben bang dat een laag glaswol en gipsplaat en stuclaag hier geen verbetering in gaat brengen.

De vorige bewoners hadden ook glaswol en schrootjes geplaatst, toen ik dit weg haalde zaten er zwarte plekken op het hout,waarschijnlijk door vocht problemen.

Ik lees op internet veel tegenstrijdige berichten en weet nu eigenlijk niet wat de beste manier is. Ik heb uiteraard geen zin om alles er over een jaar weer uit te moeten breken doordat er vochtplekken op mn stucwerk verschijnen.

Wie weet er een goede oplossing?

Oja, aan de voorzijde tpv het boeideel zit een sleufje waardoor lucht binnenkomt. Ik kan misschien deze sleuf niet blokkeren zodat er sprake is van ventilatie tussen de glaswol en het dak en het vocht dus weg kan?
 

Knakbol

  • #2
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Dit onderwerp is behoorlijk uitgekauwd. Er is heel veel over te vinden.
Je zal gelezen hebben dat je bij het vervangen van de dakbedekking het isolatie materiaal boven op het dakbeschot had kunnen aanbrengen. De veilige methode.
Ga je aan de onderzijde isoleren loop je veel meer risico.
Een ding is in deze uitvoering belangrijk de damprem, deze moet je zo zorgvuldig aanbrengen. Je moet ervoor zorgen dat er beslist geen warme lucht voorbij het isolatiemateriaal kan stromen.
 

Knakbol

  • #4
Het glaswol heeft al een dampremmende laag, maar om deze geheel luchtdicht te maken met alu tape lijkt me inderdaad lastig.

ik kan natuurlijk gewoon de gok nemen om de boel met glaswol te isoleren (de vorige bewoners hebben het immers ook 20 jaar volgehouden). Meer kan ik dus eigenlijk niet doen?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Klopt, maar ga je de zolder iets hoger verwarmen of anders gebruiken dan de vorige bewoner kan er iets gebeuren.

Wordt het langdurig niet meer onder nul is er ook niets aan de hand.

Niet om lelijk te doen maar zo zit het met deze zaken.
 

Knakbol

  • #6
Bedankt voor je reacties, ik hou jullie op de hoogte hoe ik eea ga oplossen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu