Isolatie buitenmuur/isolatie

klusserSali

 • #1
We hadden lokaal iemand gevraagd om een muur te metselen en XPSisolatieplaten te plaatsen tussen de spouw.
Nu heeft deze zogezegde klusser isover sonepanel als isoltie gebruikt ipv wat wij hadden afgesproken. uiteraard is hij direct mogen weggaan.
Wat ik me nu afvraag kan het kwaad dat deze nu ligt, als ik de beschrijving lees, wordt dit vooral gebruikt voor "Akoestische isolatie van lichte scheidingswanden (in hout of metalen structuur). Hij heeft langs de ene kant dubbele gelegd omdat de spouw daar wat groter was.
Ik maak me nu echt zorgen. de muur is ook 330cm hoog, en 4 meter lang, dus een gedoe om het eruit te halen. kan dit later vochtproblemen geven of andere problemen?

Wat zouden jullie doen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Krunnie

  Specialist Elektra
  • #2
  Dit is een wat steviger glaswol plaat, maar isoleert ook warmte goed. Veel hangt af van de overige gebruikte materialen om te bepalen of de vochthuishouding correct is.

  Is er gebruik gemaakt van dampdoorlatende of dampremmende folies? Plaats anders even een foto van de situatie of een schets met de verschillende lagen bouwmaterialen zodat we een idee kunnen krijgen van de situatie.
   

  klusserSali

  • #3
  Beste
  Er is voor men de beton plaatste een zwart plastiek overgedaan:
  Na de eerste steen ook een perinsul geplaatst en daarna verder gemetseld.
  Ik hoop dat er ook geen vocht-barst problemen komen bij de buren.
  Aan de ene buur is er ook een aanbouw, maar aan de andere kant niet. Andere kant hebben ze gewoon een soort hoge scheidingsmuur op hun koer

  20201109_165812.jpg 20201109_165757.jpg 20201107_103722.jpg
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu