Isobouw platen voor sporenkap veroorzaken bij warm weer knalletjes/tikken

Handyman Peter

 • #1
Er zijn al een paar topics over te lezen, maar helaas is daar niet echt een duidelijke oplossing te vinden. Wel een contactpersoon gevonden, maar die schijnt zijn functie helaas niet meer te beoefenen.
Ons dak is dus een sporenkap met daarop Isobouw isolatieplaten van 14 cm dikte. Daarop nieuw panlatten en nieuwe dakpannen wat een wat zwaarder gewicht dan normaal.
Ons huis is een bungalow en breed waardoor er 3 isolatieplaten in de breedte liggen, misschien dus te dicht tegen elkaar waardoor uitzetten niet mogelijk is, Dat zou een oorzaak kunnen zijn?
De geluiden die wij horen zijn geen knallen, maar meer tikken van b.v een spijker tegen een raam, beetje hoge luide tikken dus. Geen echte knallen dus waarover wel meer wordt gesproken.
Heeft iemand dezelfde ervaring of nog mooier, de oplossing?
Ook heb ik wel is gehoord om het te laten keuren door de huizenarts, iemand daar ervaring mee?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Wat je waarschijnlijk zelf wel in kaart kan brengen is of de bevestiging voldoet aan de verwerkingsvoorschriften van de platen.

  Met huizenarts wordt waarschijnlijk een bouwpatholoog bedoeld. Ik zou een partij kiezen die ervaring heeft met deze problematiek.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu