Is het mogelijk een rol tapijt doormidden te zagen/snijden?

Peet2304

  • #1
Hallo allemaal. Ik heb een probleem. Ik heb onlangs een vloer besteld, tapijt op rol, 4 meter breed, 1 rol is lang 7.50 meter en de andere 4.50 lang. Ik woon op 10 hoog en helaas, de rollen passen niet in de lift. Dus de bezorgers hebben het weer meegenomen. Vond de leverancier niet zo leuk, ze hadden het gewoon achter moeten laten. Maar ik ben blij dat ze het meegenomen hadden, maar ze komen sowieso binnenkort weer terug. Maar dan?? De trap op zeulen is echt geen optie en een verhuislift is ook lastig. De meeste die ik kan vinden komen tot 27 meter hoogte en ik zit iets hoger en daarnaast, de enige plek waar het door het raam zou kunnen is überhaupt geen plek om op de begane grond een verhuislift te plaatsen. Dus de enige optie is, de rollen halveren. Als de rollen 2 meter breed zouden zijn passen ze wel in de lift. Ik heb aan de leverancier van het tapijt gevraagd of zij de rollen doormidden konden snijden, maar dat valt niet onder hun service. Zelfs niet als ik ervoor betaal. Dus wat gaat er nu gebeuren? Ze gaan het nu weer bezorgen en gaan het beneden in de hal neerleggen. En ik moet maar zorgen dat het bovenkomt. Zullen de buren blij mee zijn. De meesten zitten in een scootmobiel of lopen met een rollator.
Maar goed. Nu mijn vraag. Is er iemand hier die weet of het überhaupt mogelijk is om zulke dikke rollen doormidden te krijgen en zoja, met welk gereedschap? Alvast mijn hartelijke dank voor het meedenken.

Groetjes,
Petra
 

Fmrama

  • #2
Wat is de afmeting van de kamers waar het in komt te liggen?
Heb je hulp? Want vloerbedekking kan er zwaar zijn.

Afh. van de afmetingen kan je de vloerbedekking iets ruimer op maat snijden op bijv de parkeerplaats. En dan oprollen/vouwen en dan naar boven brengen! En wellicht past het dan wel in de lift?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
In de hal uitrollen en snijden maar.
Meld ook even wat voor type tapijt wellicht is daar ook een gebruiksaanwijzing voor.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Ik zou de rol nooit doormidden snijden, je moet wel heel goed vloerbedekking kunnen leggen om dat later weer onzichtbaar aan elkaar te krijgen.
Buiten afrollen en dan op een meter breed opvouwen en dubbel klappen dan kan het zo de lift in.
 
  • Like
Waarderingen: Fmrama

Peet2304

  • #5
Bedankt voor jullie snelle reactie.

@Fmrama De afmeting van de grootste rol is al redelijk op maat. De afmetingen van de huiskamer is 3.85 m. breed bij 7.20 m. lang en de slaapkamer 2.80 breed bij 4.20 lang, dus daar zou wel een stuk afkunnen.
En of ik hulp heb...Ligt eraan wanneer t bezorgd wordt, niet iedereen die ik ken kan zomaar vrij nemen..maar ik ga maar snel even kennis maken met de wijkbeheerder hier (pas verhuisd). Die weet ongetwijfeld wel wat mensen te vinden hier in de buurt.

@Wgb In de hal uitrollen zal niet lukken denk ik, die is niet zo groot..En daarnaast, ben bang dat als ik op die manier ga snijden ik al snel scheef ga. Het tapijt is overigens wel heel dun, daar was de prijs ook naar. 't Is even een tijdelijke noodoplossing. Centjes waren beetje op na de verhuizing. Materiaal is polypropyleen lussenpool met een foamrug.

@Gerrit B je hebt daar wel gelijk in, als ik het aan de snijzijden zou gaan leggen, maar als ik het omdraai, en de niet gesneden zijden tegen elkaar aan leg, dan zou je er weinig van zien, lijkt me. Er zit geen vleug in het tapijt. Maar jouw optie om het te vouwen lijkt me wel een haalbare, juist omdat het zo dun is. Thanks!
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #6
Ook als je de niet gesneden zijkanten tegen elkaar zou leggen dan ga je dat zien.
Je hoeft maar 1 lusje langs de naad per ongeluk los te trekken en je krijgt een lelijke naad dus ik zou er niet aan beginnen. (kan dus ook na de tijd met het stofzuigen gebeuren)
Dus zou er niet beginnen aan snijden en gewoon wat ruimer zien op te vouwen en zo naar boven te krijgen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #7
Kan toch gewoon via de trap.
Dat doen we hier ook met spullen die niet in de lift passen.
Is inderdaad wat lastig, en de bezorgers zullen dat niet doen.
Maar dan zal je het zelf moeten doen, maar ja daar moet je dan natuurlijk wel zin in hebben.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #8
Bedrijfje laten komen met een kraan.

Of je huurt voor minder dan 100 Euro een steigerlier, welke je op je balkon monteert.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #9
Wat is het gewicht van de zwaarste rol?
 

Fmrama

  • #10
@Peter <<<<<Kan toch gewoon via de trap.
Dat doen we hier ook met spullen die niet in de lift passen.
Is inderdaad wat lastig, en de bezorgers zullen dat niet doen.
Maar dan zal je het zelf moeten doen, maar ja daar moet je dan natuurlijk wel zin in hebben.>>>>>

Tja, we zijn niet allemaal 30 tiggers met de kracht van een jonge god! :wink:

@Walker Tja , een bedrijfje met een kraan laten komen….. Dan wordt goedkoop toch nog duurkoop. Had ze beter tapijt tegels kunnen aanschaffen.
 
Laatst bewerkt:

Boukehj

  • #11
Weet je het gewicht van het tapijt? Tapijt met een foamrug weegt relatief weinig en zou dus goed hanteerbaar moeten zijn. Zoals iemand al aangaf: uitrollen (van mijn part op straat), dubbelvouwen en weer oprollen. Dan rechtop in de lift. Ik heb even gegoogled en het eerste foamtapijt dat ik tegenkwam was 450 gram/m2. Dan zou de grootste rol nog geen 15 kg wegen...
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #12
Doormidden snijden en dan tegen elkaar leggen ga je altijd zien. Als je een naad wil maken in dit soort tapijt, dan wordt dat gedaan door er een draad uit te trekken. Heel bewerkelijk om dat acceptabel te krijgen.

Het tapijt doorsnijden zonder de rol af te rollen gaat ook niet. wat wel kan is deels afrollen, doorsnijden en aan de andere kant gelijk weer oprollen.

De meest praktische wijze is het tapijt omrollen. je rolt de rol dan af en rolt deze weer op over de kortste zijde die je nodig hebt. Je laat de kartonnen koker ook weg bij het oprollen. daarna kun je de rol knikken en dan gaat deze negen van de tien keer gewoon in de lift. Zo niet, dan kan het via de trap naar boven met een knik.

Zodra je boven bent, het tapijt direct vlak uitleggen. Anders blijf je de knik zien.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #13
Fmrama schreef:
Tja, we zijn niet allemaal 30 tiggers met de kracht van een jonge god! :wink:
Achja ik ben nu ook al met (vroeg)pensioen en ernstig ziek.
Dus een gezond iemand zou dat makkelijk kunnen met een paar man.
Hier in het appartement bijna allemaal hoog bejaarde mensen, maar ja je moet er wel zin in hebben natuurlijk.
Jeugd van tegenwoordig wordt al moe als ze aan werken denken.
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker en Fmrama

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu