Is dit witkalk?

Kingbeezz

 • #1
Hallo,

Ik heb een muur die ik wil verven. Het is een oude woning uit 1954. Er heeft altijd behang op gezeten.

De toplaag bladdert op sommige plekken af. Is dit witkalk? Eronder zit een soort witte kalkachtige stucpleister over een zandcement muur.

Het donkergrijze stuk is een soort verf wat weer over die toplaag heen geschilderd is geweest, ongeveer 1,5 meter vanaf de grond. Zie foto's.

Sorry als dit vaker is gevraagd maar ik wil dit graag zeker weten zodat ik weet wat daarna kan doen.

Alvast bedankt.

dubbele foto verwijderd - mod
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Dat is een laagje van een gipsproduct dat niet genoeg gehecht heeft.
  Alles wat los zit er af steken en een nieuwe laag (laten) aanbrengen om de wand glad te krijgen.
   

  Kingbeezz

  • #3
  Dank voor de snelle reactie.

  Ik heb wat schilfers in een glas gedaan en er schoonmaakazijn bij gedaan om te kijken of het helemaal oplost. Dat is niet het geval. Er blijft een dunne flexibele laag over wat iets elastisch is. Is dit een soort van latex wat vroeger gemixed was met witkalk?

  En stel, ipv afsteken, kan ik het ook fixeren als het geen latex is maar puur alleen een gipslaag? Want 95% zit gewoon vast.
   

  Kingbeezz

  • #4
  Inmiddels heb ik met een verfafbrander en een plamuurmes een stukje muur behandeld als test, er zit een soort verf op. Het gaat er redelijk goed af maar het is ondoenlijk om de hele muur te doen denk ik. Zijn er alternatieve snellere methodes?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu