Is dit wel veilig? (elektra studentenhuis)

Sep

  • #1
Onze dochter woont in een studentenhuis, drie kamers met allemaal eigen koelkast, pc en de 'normale' verlichting enz.

Voor deze 3 éénpersoonshuishoudens is er één meter met één 10A zekering. Geen aardlekschakelaar. Het is een oud huis en de huisbaas steekt er geen cent meer in dan nodig is.

Is dit wel veilig? En wat kost het om zoiets aan te passen?
Graag een (deskundige) mening.......

Groeten, Sep.
 

EdP

  • #2
Je hoeft er niet voor doorgestudeerd te hebben om uit te rekenen hoeveel lampen, tv's, waterkokers en stofzuigers je dan gezamenlijk nog kunt aanzetten voordat hopelijk de zekering het begeeft. Als die "vervangen" is door bijv. een prop aluminium "omdat 't zo irritant was dat-ie elke keer sprong" dan wordt 't inderdaad riskant en kun je de brandverzekering wel opzeggen uit economische overwegingen.

Een paar extra groepen zou misschien iets van een of een paar honderd euro kosten, maar dan zit je denk ik toch weer op 't terrein van de huisbaas en dit klinkt niet als een legale.
 

Jacovrie

  • #3
Ik maak op uit de vraag dat er maar 1 groep is van 10 amp. Is voor een studentenhuis en met alles wat er op staat wel heel erg aan de magere kant. Voldoet volgens mij ook niet (meer) aan de gestelde eisen.

Wat wellicht kan helpen is info hierover vragen bij het energiebedrijf. Een controle van het energiebedrijf kan ook nog wel eens een duw in de goede richting geven bij de huisbaas.

Wellicht het energiebedrijf op het 'goede' spoor zetten? Aangezien het hier om (onder)verhuur gaat van kamers, kan wellicht de brandweer ook nog een duit in het zakje doen. Ook deze voert controles uit, uiteraard gericht op brandveiligheid.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu