Is dit EPDM of bitumen?

Appie Geijn

  • #1

Wie kan me zeggen hoe ik EPDM en bitumen uit elkaar kan halen?
De dakramen op ons EPDM-dak zijn afgedicht met extra stroken dakbedekking. Afgelopen winter ontdekte ik, dat in die stroken lange blazen zijn ontstaan. Bovendien zijn er op diverse plaatsen in die stroken gebakken kleikorreltjes (substraat van het sedumdak) diep ingetrapt. Buiten die stroken is dat niet gebeurd. Ik krijg de indruk dat die stroken geen EPDM zijn maar iets van bitumen of zo. En dat de blazen zijn ontstaan doordat EPDM bij koud weer sterker krimpt dan deze stroken. Nu vraag ik me af of bitumen wel op die manier gebruikt kan worden op een EPDM dak. Wie weet dat?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Klopt helemaal dat je geen korrels in EPDM ziet zitten. EPDM is daar te stevig, compact voor en is ook niet vloeibaar te maken. Die korrels zouden wel in de bitumen kunnen zakken zou je met hoge temperatuur op het dak lopen trap je de korrels heel gemakkelijk in de dakbedekking.
EPDM is niet zo geschikt om een goede hechting te krijgen met andere materialen op je dak. Onder invloed van temperatuur werkt dit materiaal aanzienlijk en het is inert, dat houd in dat lijmen en kitten niet goed hechten. Moet ook zeggen dat de techniek om lijmen en kitten beter geschikt te maken voor EPDM ook niet stil staat.
 

Appie Geijn

  • #3
Zie je wel, dat dacht ik dus al!
Appie
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu