Inventum Maxi 20L boiler defect?

Renova

  • #1
Lampje brandt niet meer, staat wel 230V op de ingang, water wordt niet warm bij deze 20L close-in boiler van Inventum (of Doeco) van 5 jaar oud . Volgens een handleiding op internet zou er een over-temp beveiliging opzitten die (volgens de tekening) resettable is. Kan die niet vinden, ook niet achter het zwarte front (daar zit alleen de instelbare thermostaat).
Wie heeft meer info?

vast dank,
Jaap.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Post eens een foto van het inwendige, dan kan ik je meer vertellen.
 

Renova

  • #3


hierbij een foto van de thermostaat, merk ecotherm; bij nadere bestudering staat er op het blauwe dekseltje ook de tekening met de (tweepolige) resettable schakelaar (over-temp). ik kan echter niet ontdekken hoe dat deksel eraf kan. het lampje lijkt met een soort stekkertjes verbonden te zijn, ik heb nog nergens "aan getrokken" ;-)


Vast dank voor je reactie!

Groet,
Jaap.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Helaas dit type herken ik niet.

Draai de rode knop eens helemaal naar links en rechts en dan weer terug of kijk of je een stiftje zit zitten in het gaatje nast de knop en druk die even in.
 

Renova

  • #5
Boiler werkt weer (nog....), voor de zoekfunktie op dit forum:

(let op, de foto staat op zijn kant)

rechts naast de rode temp insteller zit een klein zwart knopje, net onder het oppervlak van het deksel van de themostaat, dat is de over temp beveiliging. indrukken (enige kracht nodig!) en e.e.a. werkt weer.

De root-cause weet ik niet......maar kijken of de boiler blijft werken.

Dank voor de support!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu