Internationale Brussel Furniture Faire Sideboard Reparatie

Strijdijzer

  • #1
Geachte lezer,

Het betreft hier een uniek meubelstuk afkomstig van de internationale Brussels Furniture Fair 2013.
Het ontwerp combineert traditionele Japanse kenmerken zoals de dieprode, gelaagde lak en kleine maar onderscheidende details enerzijds met Italiaans vakmanschap en perfecte afwerking anderzijds. Dit prototype is de eenmalige uitvoering die, na de presentatie op de beurt, alsnog niet in productie is genomen, waarschijnlijk vanwege de relatief hoge productiekosten.
De bovendeur is zodanig verbonden met de onderdeur dat bij het openen van de bovendeur de onderdeur in tegengestelde richting automatisch meebeweegt waarna beide nagenoeg geheel in de sideboard verdwijnen. De diepte van de sideboard neemt met geopende deuren slechts met 5 centimeter toe van 47 naar 52.
Hoogte is 95, breedte 180 cm.
Het open- en sluit-mechanisme bestaat, zowel links als rechts en boven als beneden, uit 2 x 2 in elkaar grijpende tandwielen die verbonden zijn aan de boven- en beneden-deur zodat beide deuren precies tegelijkertijd openen en sluiten. Het gehele mechaniek bevindt zich tussen de rode buitenkast en het witte binnenwerk van de sideboard.
99CB89A2-C231-46B7-AEBA-43D936FBBB37.jpeg

Het reparatie-werk:
Kortgeleden zijn enkele tanden van een of meer tandwielen afgebroken. Hierdoor zijn de deuren klem geraakt en staan nu ook niet meer in hun gespiegelde posities. Het is mij onduidelijk of het bij de tandwielen gaat om reguliere moduli (verhouding diameter en aantal tanden). Op de foto’s (1 & 2) is te zien dat er drie tot vier tanden kapot zijn gegaan. Mijn vragen aan u luiden als volgt: is iemand bekend met dit soort mechaniek? Zo ja, kan ik met u in contact komen? Zo nee, is het mogelijk de tandwielen te vervangen en waar haal ik die dan vandaan? Mijn idee is om die te laten printen met een 3D-printer. Wie heeft daar ervaring mee?
B5DBF1BE-0839-42A8-86EC-0155F33B72EB.jpeg

067EAC4D-9CA0-438D-9443-DDFEBD4D13FD.jpeg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu