Intergas combicompact HR22 slaat niet aan

Dag_dromer

  • #1
Sinds maandag middag geeft mijn 4 jaar oude intergas combicompact HR22 de foutmelding 4 op het scherm en is niet meer aan de praat te krijgen.

De afvoer is schoon, er zit een nieuwe onstekingspen in. Met de oude pen kon ik de werking van de onstekingsunit zelf testen. Ik kreeg een prima vonk.
Als de ketel opstart doet hij 3 pogingen om te ontbranden. je ziet in het display hem van 3 naar 4 springen en weer terug. De fan draait goed mee. Echter ik ruik gas op het moment dat hij dit doet. Het lijkt erop dat de ventilator het gas niet in de verbrandingskamer spuit maar eruit gooit. op het moment dat de ketel in storing valt of uit staat ruik je niks meer.

Er zit al een nieuwe pakking tussen maar ook dat mocht geen verschil maken.

wie weet er nog raad. De ketel heeft altijd prima gefunctioneerd en ons nooit een seconde in de steek gelaten.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #2
Uw probleem zit in het gasblok, Mogelijk hoeft deze alleen maar bij gesteld/ opnieuw ingeregeld te worden.

In het ergste geval is het gasblok defect, en moet deze vervangen worden.

Inregelen is alleen goed door een installateur te doen
 

Dag_dromer

  • #3
Hey,

dank je wel voor de melding. ik ben het met je eens dat het gasblok waarschijnlijk moet worden afgesteld maar het verbaasd me wel. de ketel heeft nooit problemen gehad met ontsteken of heeft zelfs nog nooit een storing aangegeven en nu op eens werkt het niet meer.

Als het blok toch moet worden ingeregeld / afgesteld worden kan ik dan schaamteloos aan de stelschroef draaien om hem misschien toch nog even aan de praat te krijgen. ik las verder op dit forum dat je als bypass de stelschroef (a dacht ik) helemaal uitdraait dat je wel kan ontsteken maar dat die veel te rijk staat. De ketel staat in in een geïsoleerde buitenkast waar voldoende ventilatie mogelijkheden zijn, de kans dat die ons probeert te vergiftigen tijdens het rijk staan is nihil.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Als leek zou ik er niet aan draaien, de monteur moet dan alles weer instellen, bijstellen is en fluitje van een cent met de goede apparatuur.
 

Xr8

  • #5
Zonder apparatuur moet je niet aan dit soort schroeven draaien. Je kunt helemaal niet zien wat je doet.

Er kan schade ontstaan aan de brander ed.

Succes.
 

Dag_dromer

  • #6
Morgen komt de monteur we zullen het zien (en posten)
 

Dag_dromer

  • #7
Probleem is bijna opgelost. het gasblok was toch van zijn instellingen afgelopen en met de orginele afstelwaardes wilde deze niet onsteken. De gasdruk bij hooglast is nu wat hoger gezet en er komen nieuwe gasveren vanuit intergas zodat die weer correct ingesteld kan worden
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu