Intergas bereikt net niet ingestelde temp. (modulatie)

Matje

  • #1
Mijn Intergas Kombi kompact HR22 bereikt net niet de ingestelde kamertemperatuur welke is ingesteld op een Honeywell Round modulation thermostaat. Als de thermostaat bv op 21 graden staat ingesteld blijft de ketel oneindig verwarmen tot 20,5 graden. Als ik de thermostaat hoger zet bv 21,5 bereikt hij later wel 21 graden. Maar dan nog niet de ingestelde 21,5 graden.

Had eerder een on/off thermostaat van het zelfde merk en deze had er geen problemen mee. De ketelwatertemperatuur stond toen altijd vast ingesteld op 80 graden. Nu met de modulatieregeling is het ketelwater ongeveer 65/70 graden bij 20,5 graden in de kamer. Ik vermoed dat dit de oorzaak is dat mijn kamertemperatuur niet echt meer wil stijgen als deze bijna bereikt is.

Kan ik bij deze ketel de watertemp. nog aanpassen? Hij word nu geregeld door de modulatie van de thermostaat. Is een buitenvoeler trouwens ook een optie? Zo ja wat zijn de voordelen?

Alvast bedankt voor de reacties!
 

Serviceman

  • #2
De modulation thermostaat rekent een temperatuur uit samen met de cv ketel en er kan best een afwijking van een 1/2 graad in zitten dan gewoon weer ruilen die thermostaat ook op de thermostaat zit een garantie van een jaar.

De ketel hoort ingesteld op 90 graden bij een modulation want als het nodig is moet hij wel naar de 90 graden kunnen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu