Inductie plaat aansluiten (perilex stekker)

Jessy1987

 • #1
Goedemiddag,

Ik heb echt totaal geen verstand van electra en ben al de hele middag aan het googlen.

Ik heb een tweedehands inductieplaat van bosch gekocht. Ik dacht de stekker erin te doen en kunnen koken, maar ik krijg een foutmelding welke inhoudt dat de plaat verkeerd is aangesloten.

De aansluiting voor een perilex stekker was al aanwezig in deze woning, er is hier geen gas aanwezig en er kan dus alleen Electrisch worden gekookt.

Mijn vraag is welke kabel ik waar moet aansluiten. Ik voeg een foto bij van de stekker, ik heb hier zelf niks mee gedaan (alleen opengemaakt) de vorige eigenaar van de plaat gebruikte hem dus op deze manier. Ik voeg ook een foto bij van de meterkast en van het aansluitschema.

Alvast heel erg bedankt :)

Groeten Jessy
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Tom345

  Specialist Elektra
  • #2
  Als je helemaal geen verstand hebt van elektra, dan moet je er niet aan beginnen. Het risico dat je je kookplaat omzeep helpt of gevaarlijke situaties creëert is te groot.
   

  Jessy1987

  • #3
  Bedankt voor je reactie :) waarschijnlijk heb je gelijk.

  Maar ik vind het zo frustrerend dat als ik iemand hier heb die er verstand van heeft het waarschijnlijk in 1 minuut geregeld is. De pinnetjes zitten los, deze kan ik zo omwisselen. Moet ik daar nou een electricien voor gaan inhuren?
   

  Tom345

  Specialist Elektra
  • #4
  Het hoeft niet perse een elektricien te zijn. Als het maar iemand is die weet waar die mee bezig is.
   

  Sxnder

  Specialist Elektra
  • #5
  Je hebt waarschijnlijk een 3 fase 400volt aansluiting (middelste schema ). Je mag van geluk spreken als de kookplaat niet al is opgeblazen en er moet meer gebeuren dan een paar pennetjes wisselen. Zo heb je speciaal gereedschap en meet apparatuur nodig. Geen schande dus om een elektricien voor te vragen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu