Indesit W143X

Aameijer

  • #1
Ik heb een Indesit W143X die met enige regelmaat helemaal niets meer doet. Afgelopen avond heb ik de module los gehad en alle connectoren eraf gehaald en weer terug geplaatst. Hierop deed de machine het even. Er werd water gepompt en vervolgens helemaal niets meer. Ik kan de machine wel resetten maar zonder resultaat.

Ik krijg ook geen enkele foutmelding en heel af en toe draait de knop door zonder foutmelding. De rode led brand constant behalve als de knop op een ander programma wordt gezet. Dan knippert de led even ter bevestiging maar de machine reageert hier verder niet op.

Alle onderdelen al nagekeken voor zover ik dit kan doen: pressostaat reageert goed, waterpomp werkt (althans gisteravond nog wel), koolborstel zijn ongeveer 20 mm en gisteravond draaide de machine nog wel een half programma (voordat de machine weer uit viel). De klok geeft de programma's wel door (led gaat knipperen als er een handmatige wijziging van een stand is op de klok). Ik ga er voorzichtig van uit dat de klok ook goed is.

Ik heb het vermoeden dat de module defect is. Kan iemand dit gebaseerd op deze gegevens voor bijv. 99% bevestigen. Ik begrijp dat via een forum geen volledige diagnose gesteld kan worden.

Alvast bedankt voor het meedenken
 

Robje101

  • #2
Geachte Heer/Mevrouw,

Ja ik denk wel voor 75% dat dit probleem aan het module ligt maar even een paar vragen.

Pompt de wasmachine helemaal niet????

Draait de moter ook niet als de timer ingesteld staat op een wasprogramma????

Komt het wel eens voor dat de rode led begint te knipperen en dat de timer doorloopt?????


Het is namelijk zo dat in de wasmachines van Indesit vanaf de w123 x er geen klok meer in zit maar gewoon een keuze schakelaar.
De hele besturing word aangestuurd door het module.
Ik had graag nog even antwoord op deze vragen als dat mogelijk is om de diagnose nog meer te kunnen bevestiggen.

Met vriendelijke Groet,

Rob van Pey.
 

Aameijer

  • #3
Hoi Rob,

Bedankt voor je reactie. Ben er even een paar dagen tussenuit geweest voor werk vandaar de vertraging. De klok loopt inderdaad wel eens door maar volgens mij knippert de led dan niet. Weet dit eerlijk gezegd niet zeker.

De motor loopt af en toe wel (laatste keer ongeveer een week geleden) evenals de waterpomp. Ook de waterinlaat functioneert normaal.

Ik heb inmiddels een stap gezet door de module inclusief eeprom te vervangen. Ik kan dit redelijk betaalbaar inkopen en vond het de moeite waard dit te proberen met name omdat de contacten van de eeprom en de voet helemaal groen uitgeslagen waren en blijkbaar een keer nat zijn geweest. Geen verbetering en alles reageert net als de laatste dagen. Dus als ik van programma wissel dan knippert de led een paar keer snel en gaat dan constant branden. Ik hoor dan de pressostaat ook klikken maar verder geen reactie van de machine.

Nogmaals bedankt voor het meedenken en hoop dat je nog wat tips hebt.

Auke
 

Robje101

  • #4
Nou als je de module inclusief eprom hebt vervangen en de machine heeft dan nog dat probleem is de module dus uigesloten.

Wat je zou kunnen proberen.

1. Een moter controlle kijken of de koolborstels en de collector nog goed zijn kijk dan met name op de collector na eventuele brandpunten of andere beschadiggingen bijvoorbeeld zijn er geen lamelle we uit de collector etc etc.

2. Zit er nergens geen kabelbreuk in de verbinding tussen het module of de andere onderdelen.

En water pakt die gewoon he ??????

Zit er nix in de filter van de pomp??????

Is het trouwens een nieuwe module wat je hebt gekocht????


Wachtend op u reactie,


Met vriendelijke groet,


Rob van Pey.
 

Aameijer

  • #5
Hoi Rob,

Het is een nieuwe module die ik heb gekocht. De machine heeft vorige week gewoon gedraaid nadat ik de waterpomp preventief schoon had gemaakt omdat de machine opeens stopte. Tijdens dat bewuste programma heeft de waterinlaat, afpompen en de trommel gewoon gewerkt alleen stopte de machine er toen opeens mee.

Voor zover ik kan zien is de waterpomp helemaal schoon (uit elkaar gehaald), van de buitenkant kan ik de koolborstels zien zitten en die zijn nog redelijk lang (ongeveer 18 mm naar schatting).

Nadat ik alles vorige week had gecontroleerd werkte de machine dus ongeveer 1,5 uur en stopte vlak voor einde programma. Daarna handmatige op afpompen gezet en dat werkte daarna weer wel. De wasbeurt erna gaf de machine alleen een constante rode led en ik hoor iets klikken in de machine en dat was het.

Ik ga nu de pressostaat nog eens dubbel checken en de deurschakelaar en anders is het wellicht een los contact maar dat is zoeken naar de bekende speld.

Auke
 

Robje101

  • #6
Ja het is een lastig probleem.
Als je na de presostaat kijkt check dan ook eens in de slangen die aan de presostaat gekoppelt zitteb deze kunnen verstopt zitten of misschien zit er wel een gaatje of scheurtje in die slang van de presostaat.
De deurschakelaar lijkt mij uitgesloten want op het moment dat die niet goed zou zijn zou de machine helemaal niet reageren maar ja de wondere zijn de wereld nog niet uit.

Hou me maar op de hoogte.

Met vriendelijke groet,

Rob van Pey.
 

Aameijer

  • #7
Hoi Rob,

Ik heb vanavond nog eens kritisch naar de wasmachine gekeken en kwam erachter dat ik te snel heb geoordeeld dat de koolborstels goed waren. Ik dachtg dat ik ze kon zien zitten en dat er nog voldoende grafiet op zat maar dat is hoogstens 2 mm en dat is uiteraard niet voldoende. Uit andere vragen op dit forum komt duidelijk naar voren dat de koolbostels wel een behoordelijke lengte moeten hebben om te zorgen dat ze voldoende werken en goed verbinding hebben met de commutator. Ik denk dat het euvel gevonden is. Morgen even een setje halen en kijken wat er gebeurt als ik ze heb vervangen.

Bedankt voor het meedenken en je hoort even het vervolg.

Auke
 

Robje101

  • #8
Inderdaad mooi dat je het probleem gevonden hebt.

2mm is inderdaad wat weinig om de moter nog te kunnen laten draaien.

Ik hoop dat de oorzaak van het probleem gevonden is.

Wachtend op verdere reacties.

Met vriendelijke groet,

Rob van Pey.
 

Aameijer

  • #9
Hoi Rob,

Opgelost. Nieuwe koolborstels geplaatst en draait weer als een zonnetje. Volgens mij moet deze wasmachine er zo weer even tegen kunnen.

Bedankt voor het meedenken en je tips.

Auke
 

Robje101

  • #10
Okeey fijn dat het is opgelost ik hoop dat je nog veel plezier hebt van de machine.


Met vriendelijke groet,

Rob van Pey.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu