Foutcode 3 indesit W143X

GS299

  • #1
Hoi,

Sinds er een sok in de filter van onze wasmachine heeft gezeten (en ik daarvoor de filter kapot heb moeten draaien om hem eruit te krijgen) draait de klok regelmatig door en knippert het lampje 3 keer.

Het binnenwerk van de filter is van de deksel gebroken maar ik heb hem toch weer fatsoenlijk kunnen monteren.

Mijn vraag is: wat is de foutcode en is het mogelijk dat het toch aan de gebroken filter ligt?

Alvast bedankt!
Philippe
 

Henny

  • #2
Foutcode F03 wil zeggen dat er een probleem met de NTC temperatuurvoeler is.

Controleer eerst de bedrading hiervan eens, met name connector A op het moduul.
 

GS299

  • #3
OK, er zijn 3 stiften vlnr: vast gemonteerd met 2 aansluitingen (doorverbonden op de stift) met een bruine en rode draad op de ene en een zwarte op de andere (gloeielement?).
In het midden een stift die je er zo uit kunt halen met twee aansluitingen (beide rood) van het merk "Elth" Doorgemeten en heeft een oneindige weerstand. Ook als ik de stift met een aansteker verwarm, blijft de waarde oneindig.
Rechts een vast gemonteerde stift met 1 blauwe aansluiting. Als ik tussen de rechtse stift (blauwe aansluiting) en linkse stift meet komt er een waarde van 31 Ohm uit. Dit lijkt me een goede waarde voor het gloeielement.

Is de verwijderbare stift de NTC, en wat moet deze dan normaal voor waarde hebben?

Alvast bedankt!! Ik heb het gevoel bij de oplossing te staan. Vervelend als er geen schema's en gegevens vrij worden gegeven door de fabrikant. Het lijkt wel of er buiten hun om niemand verstand heeft van apparaten.... Overigens heb ik op een engelse site iemand met exact hetzelfde probleem gevonden. Deze heeft het verwarmingselement vervangen, en vervolgens nav tips de aansluitingen gaan wijzigen....Hij heeft nu een nieuwe wasmachine :wink:
 

Henny

  • #4
Indien de weerstand van de NTC voeler (het staafje welke tussen de aansluitingen van het verwarmingselement geklemd zit) oneindig is, dan is deze temperatuurvoeler defect.
Draai de moer van het element enigszins los om het staafje te demonteren.
Na de montage van de nieuwe voeler, de moer weer goed vastdraaien.

artikelnummer: 81653 (Europart: 0.22.61.11.0)
 

GS299

  • #5
Hoi,

ik heb net voor 15 euro de voeler vervangen en tot nu toe (2 wasbeurten) gaat alles goed! Ik had overigens nog bij Indesit naar de code gevraagd, maar deze geven daar geen gehoor aan.... goede service. Ik kan alleen maar zeggen dat klusidee nu bij de favorieten staat!!!

Dank jullie wel voor de hulp.
Groeten, Philippe
 

Ketelman

  • #6
Heeft niets te maken met goede of slechte service.
Fabrikanten en importeurs geven geen of weinig informatie aan eindgebruikers.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu