Inbouwvaatwasser: Zijn er verschillende types?

Deklusser21

  • #1
De vaatwasser is toch echter overleden. Het is een volledig geintegreerde Fagor (LF073IT)

Nu dacht ik, ik bel even een lokale zaak, en vraag wat zij kunnen leveren. Maar er werd gemeld dat ik niet zomaar elk type kan kiezen, ivm de deurmontage.

Nu is het goed dat ik bel, want eerst dacht ik: Ik kan elke vaatwasser kopen en bestellen via internet.

Waar zit dat verschil dan in qua montage? Waar moet ik op letten als ik een ander toestel zelf zou kopen?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Typen inbouw vaatwassers:
- Onderbouw vaatwasser
- Geïntegreerde vaatwasser
- Volledig geïntegreerd vaatwasser

Google met die woorden doet wonderen. Even kijken bij de diverse (grote) merken eveneens.

Verder kan er verschil zijn in hoogte van de vaatwasser . Bijv. volledig geïntegreerde vaatwassers voor een bepaalde inbouwhoogte, meestal is dat een van-tot bereik. Zeker iets om op te letten. Gewoon bij een aantal fabrikanten de specificaties opvragen en kijken of het overeenkomt met de huidige maten.

En dan bestaan de inbouw vaatwassers er in twee meest voorkomende breedtematen: 45 en 60 cm, die laatste maat is voor jouw situatie van toepassing, want dit zijn de maten die ik vond voor de LF073IT:
Breedte: 595 mm
Hoogte: 820 mm , verstelbare poten 70 mm
Diepte: 545 mm
 

Deklusser21

  • #3
Beste Kees,

Ik had gegoogled, en ik weet wat ik nodig heb. Dank daarvoor. Idd volledig geintegeerd, en 60cm breed.

Maar ik begreep ook dat per merk de montage van het frontpaneel anders is. Nu is dat geschroefd op bepaalde plekken, nadat de deur er is 'ingeschoven'. Maar andere merken hebben weer andere plekken van schroeven, of een hele andere montage.

Simpel gezegd: Past elke volledig geintegreerde vaatwasser met breedtemaat 60cm en rond de 82cm hoog. Of kun je dan grote problemen verwachten qua montage voor een DHZ'er?

Bijvoorbeeld de EGSP 1130 E/B
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Natuurlijk is de montage van de deurplaat bij een ander merk anders. Kan zelfs anders zijn als je van hetzelfde merk een paar jaar later een andere vaatwasser zou kopen. Daar is nu eenmaal geen enkele standaard voor.

Maar echt bezwaarlijk zou dat niet mogen zijn, want normaal gesproken zit er een inbouwtekening bij met mal voor het vastschroeven van de deur op de betreffende bevestigingsstukken (afhankelijk van merk dus).

Of elke volledig geïntegreerde vaatwasser met de betreffende hoogte past: je zou het mogen verwachten, maar een pertinente uitspraak doe ik daar niet over. Eventueel zou je de importeur daarover een mailtje kunnen sturen. Geef dan wel meteen alle inbouwmaten / maten van je huidige deurplaat op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu