Inbouwspots in steenwol?

Miez

  • #1
Ik heb mijn zolderdak (lees de schuine kap op zolder) met gipsplaten afgewerkt. Daaronder zit steenwol met nog een laagje folie er tussen.
(hmm..dus van buiten naar binnen is de volgorde: dakpannen-houten dakbeschot-ca 2 cm luchtspleet-steenwol-folie-gipsplaat)

In de gipsplaten had ik graag inbouwspots willen plaatsen, maar er werd gezegd dat deze eenmaal ingebouwd, aan de achterkant vrij moeten zijn.
Bij mij zou ik dus een deel van mijn steenwol moeten weghalen. En dus ook de folie onderbreken.

Moet dat echt, heeft dat gevolgen of kan ik die spots gewoon in de steenwol duwen?
 

renehi

  • #2
Zelfde probleem bij mij thuis gehad. Bij vriend echter van mij gaat het met die inbouwspots goed, steenwol is bijna onbrandbaar, maar dan kan de warmte nog niet weg en het wordt warm zo'n spotje..... Ik heb zelf thuis de gok niet genomen, ik heb gewoon opbouwspots gekocht. Nog een optie zou zijn LED-spotjes, veel energiezuiniger en minder warm natuurlijk.
 

Gerrit

  • #3
De spot kan de warmte niet kwijt, het armatuurtje zal snel verouderen en de lampjes leven korter.
 

Blackraven

  • #4
Als je de folie onderbreekt, ben je je dampscherm kwijt, waardoor er vocht vanuit de woning in het isolatiemateriaal en uiteindelijk de constructie kan komen met alle gevolgen van dien. Dus mocht je het doen met LED's, zorg dat de folie weer dicht is.
 

Zwoeger

  • #5
LED is energiezuiniger en minder warm. Ook gaat een LED langer mee :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu