Inbouwkoelkast naar nieuwe kast verplaatsen

Kjiratsiekoedel

  • #1
Ik heb nu een inbouwkoelkast (siemens, hoog model, koel/vriescombinatie met 2 deuren) los staan in de oorspronkelijke inbouwkast. Behoorlijk gammel, maar de koelkast is prima.

Nu wil ik in de komende weken een nieuwe IKEA keuken nemen en deze inbouwkoelkast in een nieuwe kast plaatsen.

Er is alleen een verschil tussen het huidige deursysteem en het IKEA systeem.

NU:


De koelkastdeur zit vast aan het buitenpaneel. Het scharnier zit vast aan de inbouwkast. In het buitenpaneel zit per scharnier een gat uitgefreesd waar het scharnier ingaat.

IKEA:(ik heb geen betere foto van het systeem kunnen vinden)

De ikea inbouwkoelkast heeft de deur vastzitten aan de koelkast zelf. De koelkastdeur is via een rail aan de buitendeur bevestig die ook zijn eigen scharnieren heeft aan de inbouwkast.


Nu wil ik dus graag mijn koelkast in ikea inbouwkast doen. Gaat dit gewoon werken? Of moet er een aanpassing gedaan worden? Of gaat het helemaal niet werken?
 

Co de Witgoedman

  • #2
U zult in dit geval de scharnieren uit de Ikeakast moeten halen en de deurpanelen op de koelkastdeur monteren................................echter 1 probleem................voor de montage op de kast zult u net als in de oude kast gaten moeten frezen om de knobbels van de scharnieren in de deur te doen komen.

Het systeem wat uw koelkast heeft noemen we deur op deur systeem...............de Ikea kast heeft een zgn sleepdeur systeem.
 

Kjiratsiekoedel

  • #3
Ik heb nog even zitten denken...

De huidige koelkastdeur hangt tussen twee latten (een boven, een onder) waartussen hij ook nog wat af te stellen is. Hij heeft de huidige scharnieren op zich niet nodig volgens mij om bevestigd te zitten.

Zou ik dan dus ook niet gewoon de deur op een ikea paneel kunnen schroeven zonder met de scharnieren te gaan kloten?
 

Kjiratsiekoedel

  • #4
Ik kan de titel niet meer veranderen, maar anders zou ik hem nu: deur-op-deur koelkast in een sleepdeur-kast inbouwen, gaat dat?

Maar nog reply's op mijn bovenstaande post?
 

Kjiratsiekoedel

  • #5
Nog aan vullingen?
 

Hein Weijers

Vaste Beantwoorder
  • #6
Het verschil zit 'm niet in de inbouwkast maar in de koelkast. Dat is bij jou een deur-op-deur-systeem. Het enige wat je volgens mij hoeft te doen is het paneel van de Ikea deur in plaats monteren van je oude deur (op de koelkastdeur). Daarna de scharnieren op dezelfde poditie bevestigen in de nieuwe kast en het zou voormekaar moeten zijn. Voor het uitfrezen van de scharniergaten zijn in elke bouwmakt freesjes te krijgen.

Groeten, Hein
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu