Inbouw bosch vaatwasser pompt niet meer af

Jasperswart

  • #1
Hallo,

Mijn Bosch vaatwasser SGV45M33EU/72 is een inbouwmodel (4 jaar oud). Hij had al moeite met afpompen de laatste tijd, maar een dosis soda bij elke wasbeurt deed hem nog wel z'n werk doen. Toen is er een glas gebroken in de vaatwasser en er is waarschijnlijk een klein stukje ergens langs gekomen. Daarna heeft hij het nog een paar weken gedaan met de extra soda.

Sinds een paar dagen wil hij nu helemaal niet meer afpompen. Ook niet meer met soda. Ik heb de door jullie omschreven soda-methode vannacht toegepast, maar dat heeft niet het beoogde effect gehad.

Op het forum staan aanwijzingen om het labyrint schoon te maken. Deze zou in de linkerwand verstopt zitten. Ik kan echter nergens vinden hoe ik daarbij kan komen. Het is een inbouwmodel. Dus ik hoop niet dat ik aan de buitenkant moet zijn.

Heeft iemand een idee?

Alvast bedankt,
Jasper Swart
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Begin met het controleren van de afvoerpomp op rommel.
 

Jasperswart

  • #3
Dank je wel voor je reactie. De zeven en afvoer is helemaal schoon en ik heb het torx schroefje verwijderd en in de schoepjes daaronder zit niets meer.

Jasper
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Best mogelijk dat de afvoerpomp kapot is of speling op de as heeft waardoor de pomp vast slaat als er spanning (stroom) op komt.
 

Jasperswart

  • #5
Hoe kom ik bij de afvoerpomp? Die zit toch onder de zeven?

En belangrijker: kan ik erbij zonder de keuken te hoeven demonteren? Ik laat het liefste de vaatwasser in de keuken ingebouwd!

Groeten, Jasper
 

Piet48

  • #6


Nummer 0460 is de pomp dus die kan niet van bovenaf gedemonteerd worden.

Heb je nr. 0462 al gedemonteerd? die zit links onder met 1 torx schroef vast, dan kun je voelen of je de pomp rond kan draaien.

Gr. Piet
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu