Ikea trevlig inductiekookplaat aansluiten

Timmeh

  • #1
Beste klussers,

Nadat onze inductiekookplaat de geest gegeven heeft, heb ik een nieuwe gekocht met de veronderstelling dat aansluiten op eenzelfde manier zou moeten gebeuren als de oude door middel van een aansluitbox op de kookplaat zelf. Nu is de nieuwe geleverd met snoer, zonder stekker (in tegenstelling tot de oude waar ik zelf snoer + stekker heb aangesloten) en zonder makkelijk te bereiken aansluitbox. Ik twijfel of ik de aansluiting nu goed heb. De plaatjes hieronder verduidelijken de situatie, te beginnen vanaf de meterkast.

Kookgroep in meterkast, een 2x1P1N doorgeluste groep.
meterkast.jpg


WCD met in gekleurde pijltjes de aangesloten draden (even losgehaald om de aansluitingen te controleren).
perilex_wcd.jpg


De oude kookplaat inclusief aansluitschema (blauw en grijs samen onder N).
oude_kookplaat.jpg


Aansluitschema nieuwe kookplaat.
nieuwe_schema.png


De nieuwe kookplaat heeft echter geen aansluitbox, maar het snoer is al aangesloten als volgt (kleur van de pijlen is kleur van draad).
nieuwe_kookplaat.jpg


Perilex stekker van nieuwe kookplaat. De grijze en blauwe draad zitten al vanaf aankoop samen in een twin adereindhuls.
nieuwe_perilex_stekker.jpg


Gezien de aansluiting in de meterkast en WCD lijkt het mij toch dat het linker schema op onderstaande foto moet worden gehanteerd en dat de grijze en blauwe draad elk op een andere pool van de perilex stekker (met adereindhuls) gemonteerd moeten worden. Klopt dit?
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Ja dat klopt.

De blauwe draden knip je van elkaar los en voorzie je ieder van een aparte adereindhuls en sluit je aan op een aparte pen.

De kookplaat had je niet uit elkaar hoeven schroeven...
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Timmeh

  • #3
Bedankt voor de reactie. Ik heb inmiddels de kookplaat een paar dagen in gebruik en hij werkt zoals het hoort. Helaas had ik de adereindhulzen niet liggen, dus moest een paar dagen wachten tot de bestelling binnen kwam. Het is nu gelukt :prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu